După cum era previzibil, liberalul Stelian Dolha și-a ținut postul de prefect „rezervat“, timp de două luni, cât și-a desfășurat campania electorală.
Deși legea spune că prefecții trebuie să fie apolitici, Stelian Dolha a revenit în Partidul Național Liberal pentru a candida la funcția de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, după care s-a lepădat din nou de haina politicii, și a revenit în funcția de prefect.

Cel mai grav este că Stelian Dolha a lăsat Instituția Prefectului fără prefect timp de aproximativ două luni, exact după agravarea epidemiei și după începerea școlii, când lucrurile au devenit mai complicate. Pentru a-și ține postul rezervat, acesta l-a lăsat pe Eugen Curteanu să îi preia atribuțiile, dar numai din postura de subprefect.

Stelian Dolha a luat în calcul un eșec la alegerile locale, la care a obținut 44.536 voturi (34,90%), așa că nu a părăsit definitiv scaunul de prefect, la care, în mod deloc suprinzător, s-a întors.

Totuși, el și-a dus o campanie în care a mimat onestitatea politică și s-a dezis de anumite metehne, pe care el le atribuie PSD-ului (munca de bugetari, posturile călduțe păstrate pentru anumite persoane). Într-un clip electoral în care apare alături de soția lui, Stelian Dolha se erijează în „vindecătorul“ sistemelor corupte. Desigur, e doar un clip electoral.

Ca un veritabil liberal, ne întrebăm de ce Stelian Dolha nu s-a întors în mediul privat, după cum spunea el într-o emisiune, în 2018.

SPUNE-TI PAREREA