Până astăzi, 1 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 129.658 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre acestea, 103.994 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

La nivel național, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 2.086 de noi cazuri de COVID-19, dintre care 13 cazuri sunt din județul Bistrița-Năsăud.

De la începutul pandemiei, în județul nostru au fost înregistrate 1523 de cazuri.

Detalii despre situația epidemiologică la nivelul județului, astăzi 𝟬𝟭.𝟭𝟬.𝟮𝟬𝟮𝟬, pot fi regăsite mai jos:

– 1523 cazuri confirmate de CoVid-19;

– 104 decese;

– 1348 persoane externate (1147 externate vindecate și 201 externate la cerere);

– 102 persoane izolate;

– 339 persoane în carantină;

– 191 teste (190 efectuate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, iar unul la un  laborator privat).

Precizări:

Până în prezent, 79 cadre medicale (19 medici, 59 asistenți, 1 kinetoterapeut) și 36 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. 98 persoane au fost externate.

100 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, 52 au fost externate.

Șapte persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai unui centru de dializă din județ. Șase persoane au fost externate.

13 persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Zece persoane au fost externate.

Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află șapte beneficiari și o infirmieră de la un alt centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Infirmiera a fost externată. În ceea ce privește beneficiarii, până la această dată au fost externați șase. Din păcate, un beneficiar a decedat.

Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 19 beneficiari și 10 angajați de la un centru de recuperare din județul Bistrița-Năsăud. 5 angajați au fost externați. Totodată, au fost externați și 15 beneficiari.

Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află o asistentă de la un centru medico-social din județul Bistrița-Năsăud.

Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 14 cadre didactice. Cinci dintre acestea au fost externate.

Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 4 fotbaliști. Doi dintre aceștia au fost externați.

Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 12 elevi. Patru elevi au fost externați.

Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un asistent social de la un centru de asistență pentru vârstnici.

Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un angajat de la o creșă de stat.

Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și o asistentă medicală de la o grădiniță privată.

Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un angajat al DGASPC Bistrița-Năsăud, de la o casă de tip familial.

Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 11 angajați ai Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud.

Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 14 angajați ai Centrului de Transfuzii Sanguine Bistrița (dintre care 1 medic și 9 asistenți medicali). O persoană a fost externată.

Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 16 angajați ai Inspectoratului Județean de Poliție. 15 persoane au fost externate.

SPUNE-TI PAREREA