Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud împlinește astăzi 70 de ani de la înființare. Din 2017, acesta este renovat și nu numai că reprezintă un punct turistic important al județului nostru, unde obiecte importante istorice și piese de artă sunt păstrate, dar este și un loc viu din orașul nostru, prin organizarea de evenimente importante.

Programul de vizitare al Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud:

Octombrie-Martie: 9-17
Aprilie-Septembrie: 10-18

Muzeele din oraşele Bistriţa, Năsăud şi Sângeorz-Băi sunt închise în zilele de luni, iar muzeele de la sate sunt închise în zilele de luni şi marţi. De asemnea, anumite obiective turistice se pot vizita virtual accesând link-ul de AICI.

„Unul dintre cele mai frumoase muzee din țară, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud sărbătorește 70 de ani de istorie, păstrare a identității, apărare a originii, promovare a culturii, a tot ce am moştenit de la străbuni.

Prin tot ceea ce face dnul. Alexandru Gavrilaș și echipa sa, expoziții, concerte, conferințe, acolo bate o adevărată inimă culturală a județului.

Și nu ne oprim aici!

Așa cum în 2017 am deschis porțile Muzeului, acesta fiind în casă nouă, proiectele de păstrare și promovare a obiectivelor turistice și ce-i mai frumos din lada de zestre a județului, continuă.

Muzeul trăiește prin oameni, vizitatori de-ai locului și turiști. Așadar, vă invit și eu să redescoperiți  anii de istorie și cultură bistrițeană, printr-o vizită la Muzeu”, a transmis Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, cu această ocazie. 

 

1 COMENTARIU

  1. La 1 octombrie 1950 a luat fiinţă Muzeul de istorie Bistriţa, cu secţiile de arheologie şi istorie nucleul actualului Muzeu Judeţean, având sediul în fosta clădire a Mănăstirii minoriţilor (sec. al XIII-lea). Ulterior secţiilor de arheologie şi istorie li s-au adăugat cele de artă populară, ştiinţele naturii, artele plastice. În anul 1986 toate secţiile muzeului au fost reunite în actuala locaţie de pe str. Gen. Grigore Bălan, clădirea fostei cazarme a Regimentului 63 Infanterie (sec. al XIX-lea), fiind inaugurat astfel Complexul Muzeal Judeţean Bistriţa-Năsău. Muzeul a fost reorganizat aici cu toate cele patru secţii: ştiinţele naturii, arheologie-istorie, etnografie-artă populară şi arte plastice.

SPUNE-TI PAREREA