Ioan Turc a făcut prima declarație după trei zile de la alegerea sa în funcția de primar al municipiului Bistrița. În aceasta se află și negocierea cu PMP, dar și decizia centrală de a nu se face nicio alianță cu PSD.

„Am participat astăzi, la București, la ședința Biroului Politic Național al Partidului Național Liberal, în cadrul căreia au fost analizate rezultatele obținute în alegerile locale.

La propunerea președintelui PNL, Ludovic Orban, a fost luată în unanimitate decizia de a nu se face la nivel local niciun fel de alianță cu PSD.

În ceea ce privește județul Bistrița-Năsăud, vom constitui majorități cu aliatul USR PLUS, dar intenționăm să negociem și cu PMP și Partidul Verde, plecând de la premisa că și aceste formațiuni își doresc, alături de liberali, o schimbare totală a felului în care se face administrație publică”, a declarat Ioan Turc.

Constituirea majorității și luarea primelor decizii în Consiliul Local Bistrița sunt necesare, având în vedere că situația pandemiei se agravează de la o zi la alta și se resimt lipsa tabletelor din școli, dar și lipsa măștilor pentru elevi sau profesori.

 

 

SPUNE-TI PAREREA