Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, a pus joi 24 septembrie, piatra de temelie a așezământului pentru copii orfani „Sfântul Siluan Athonitul”.

Acesta va fi construit în localitatea Dorolea, din comuna Livezile, județul Bistrița-Năsăud, și va fi administrat de Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Rebra-Parva. Potrivit părintelui stareț, protosinghelul Chiril Zăgrean, finanțarea centrului social se va face din fondurile mănăstirii și din donații.

Aşezământul va găzdui 50 de copii și va fi compus din mai multe clădiri, printre care o biserică, un cabinet medical, ateliere de creație și altele.

La eveniment a fost prezent și Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Judeețan Bistrița-Năsăud.

Respectându-și menirea de a avea grijă de cei sărmani, Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” a pus piatra de temelie a unui așezământ pentru 50 de copii orfani, „Sfântul Siluan Athonitul”, în Dorolea.
Un proiect de suflet pentru care-l felicit pe părintele stareț, protosinghelul Chiril Zăgrean, cel ce a avut inițiativa ridicării acestui centru social, pe dnul. Primar Traian Simionca și pe toți cei care oferă șansa copiilor să creasca frumos.
Mă bucur să văd că se ridică un astfel de loc în județul nostru și mă alătur susținerii lui, deoarece atunci când e vorba de copii, trebuie să facem absolut tot ce ne stă în putință“, a spus Radu Moldovan.

Articol electoral comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Bistrița-Năsăud, executat de Observator BN– portal www.observatorbn.ro, CUI mandatar financiar județean: 21200019

SPUNE-TI PAREREA