Duminică noaptea, în jurul orei 01:00, un urs a provocat pagube materiale într-o gospodărie din satul Mureșenii Bârgăului. Din păcate, un porc a fost rănit iar un al doilea a fost extras din curte. Incidentul a fost semnalat prin apel la 112.

Potrivit Instituției Prefectului, incidentul a fost anunțat prin apel la 112 și a fost nevoie, la locul faptei, de intervenția unei patrule mixte de jandarmi și polițiști care execută serviciul în zona de responsabilitate a Secției nr. 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului. Forțele de ordine au constatat daunele, s-au asigurat că ursul este plecat din zonă și că oamenii care locuiesc acolo nu sunt în pericol.

Între timp au fost informați reprezentanții Primăriei Tiha Bârgăului, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Poliție Județean, Agenției pentru Protecția Mediului, Gărzii Forestiere, Direcției Silvice, Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud, precum și ai Ocolului Silvic Bistrița-Bârgăului. În momentul de față este în derulare procedura pentru constituirea comisiei de constatare și evaluare exactă a pagubelor, transmite Instituția Prefectului.

Pentru a evita evenimente de acest gen, toți cetățenii care locuiesc în zone frecventate de urși, sunt rugați să manifeste o atenție deosebită în această perioadă și să anunțe imediat autoritățile în momentul în care observă animale sălbatice în apropierea locuințelor.

SPUNE-TI PAREREA