Primarul orașului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău este cercetat pentru rele tratamente aplicate minorului, informează oficial Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, conform bistriteanul.ro.

La data de 18.09.2020, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, s-a înregistrat în urma preluării de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița, în vederea efectuării de cercetări penale și a soluționării, dosarul având ca obiect comiterea de către O.T., în cursul lunii ianuarie 2020, în Austria, a unei infracțiuni de rele tratamente aplicate minorului (fiică în vârstă de 9 ani)”, precizează prim-procurorul Angela Sângeorzan, pentru sursa citată.

Faptele sale au intrat în atenția publică după ce două înregistrări au ajuns în presa națională – un material video în care își pedepsește fetița de 9 ani silind-o să stea în genunchi, dezbrăcată și un material audio în care este surprins într-un moment extrem de violent în familie, în timp ce copiii plâng îngroziți.

După apariția înregistrărilor, PNL BN a transmis un comunicat de presă în care susținea că se delimitează de asemenea fapte.

Ca urmare a înregistrării apărute în spaţiul public, cu primarul din Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, PNL Bistriţa-Năsăud precizează că acesta nu mai este membru PNL şi nu candidează la primărie din partea Partidului Naţional Liberal.

Ne delimităm categoric de acest tip de comportament şi condamnăm ferm orice act de violenţă împotriva copiilor, indiferent de agresor. Orice gest reprobabil la adresa minorilor trebuie cercetat şi pedepsit.

Partidul Naţional Liberal nu va accepta niciodată să fie asociat cu violenţa de orice tip, cu atât mai puţin cu cea îndreptată împotriva minorilor, în familie sau în afara ei. Suntem partidul care susţine înăsprirea pedepselor împotriva agresorilor și împotriva actelor de violenţă verbală şi fizică”, a declarat Ioan Turc în comunicatul de presă.

De asemenea, PNL Sângeorz-Băi a trimis un alt comunicat în care liberalii din orașul-stațiune au explicat că ei își desfășoară o campanie elecetorală separată de cea a lui Traian Ogâgău.

Partidul Național Liberal, Organizatia Locală Sângeorz Băi și-a asumat în aceste alegeri propria listă de candidați pentru Consiliul Local și un program de sine stătător.
Facem precizarea că domnul Traian Ogâgău este în acest moment un candidat independent la Primăria orașului, fără a avea susținerea Partidului Național Liberal.
Prin urmare campania sa electorală și campania Partidului Național Liberal pentru Consiliul Local, respectiv Consiliul Județean nu se suprapun și nu pot avea nimic în comun“, se arată în comunicat.

Totuși, în teren, lucrurile stau cu totul altfel. Echipa PNL de Sângeorz-Băi s-a aflat în această seară alături de Traian Ogâgău, care își continuă campania pentru primărie.

SPUNE-TI PAREREA