Scoala abia a inceput, însă elevii vor sta din nou acasa. Autoritățile au anuntat ca școlile se vor închide pentru trei zile, pentru a asigura buna desfășurare a alegerilor locale din 27 septembrie. Decizia a fost luat pentru ca toate sălile de clasă, unde vor exista comisii de vot să fie dezinfectate si să nu existe niciun risc.

Ministrul Educației Monica Anisie a anunțat vineri că elevii nu vor merge la școală în 25, 28 și 29 septembrie – adică în zilele de vineri, luni și marți, înainte și după alegeri.

Chiar dacă orele fizice, în clase se suspendă, copiii vor continuă orele online. În acele zile, elevii vor face orele din fața calculatoarelor, iar începând cu data de 29 septembrie se vor întoarce pe băcile școlilor!

Chiar dacă se închid şi se suspendă cursurile fizic, orele vor continua online. La nivel național se vor închide toate unitățile de învățământ vineri, luni și marți în vederea desfăşurării alegerilor. Luni dimineaţa va avea loc o consultare cu asociaţiile comunelor, oraşelor şi municipiilor şi uniunea consiliilor judeţene cu Ministerul Educaţiei prin care să stabilim dacă se vor închide şi vineri, în funcţie de localităţile şi şcolile în care se desfăşoară procesul educaţional, a declarat Monica Anisie.

SPUNE-TI PAREREA