Elevii din învățământul preșcolar de la Liceul creștin LOGOS Bistrița vor utma scenariul 2, (galben), după ce un angajat al instituție de învățământ a fost confirmat cu Coronavirus. 

„În cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud din data de 17 septembrie a.c., au fost analizate particularitățile locale în funcție de situația epidemiologică actuală. Astfel, baza Ordinului comun Nr. 5487/1494/2020 – al Ministerului Educației și Cercetării și al Ministerului Sănătății – privind organizarea activității în cadrul unităților / instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, s-au actualizat scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ din județul Bistrița-Năsăud.

 

Prin urmare, a fost adoptată Hotărârea C.J.S.U. Bistrița-Năsăud Nr. 24/17.09.2020 care cuprinde următoarele modificări:

– Se va aplica scenariul 1 (verde) – participarea zilnică la cursuri, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție – pentru elevii claselor V-VIII ai Școlii gimnaziale „Artemiu Publiu Alexi” Sângeorz-Băi și pentru elevii Școlii gimnaziale nr. 1 Rebra;

– Se va aplica scenariul 2 (galben) la nivelul învățământului preșcolar, la Liceul creștin LOGOS Bistrița.

 

Hotărârea intră în vigoare începând de astăzi, 18 septembrie.

 

Având în vedere situația epidemiologică în dinamică, astfel de analize se vor face ori de câte ori situația o impune”, se arată într-un comunicat al Instituției Prefectului.

SPUNE-TI PAREREA