Cineva din Alianța Dreptei mai are onoare. O demonstrează Dan Barna, liderul USR care a luat o poziție fermă în ceea ce privește susținerea lui Traian Ogâgău, care candidează la Primăria Sângeorz-Băi  sub însemnele PNL, deși atât PNL-ul cât și alianța din care face parte se opun categoric susținerii de „penali în funcții publice“.

„O să vorbesc astăzi cu colegii mei de acolo, însă poziția foarte clară față de… vorbim de primarul acela care își abuzează în mod revoltător și grotesc fetița. Este un om care nu mai are justificarea morală să continue nicăieri în administrația publică, iar în orice țară civilizata un astfel de specimen și-ar fi prezentat demisia a doua zi după apariția acelei dovezi. Este un fapt revoltător că partidul care îl susține, și înțeleg că PNL-ul îl susține, continuă să îi acorde sprijinul unei persoane care este dincolo de orice nivel uman de respect pentru proprii copii. Deci am o poziție foarte fermă și este poziția USR de respingere și nesusținere a astfel de manifestări revoltătoare.În cursul acestei zile probabil o să apară și comunicatul USR-Plus. USR nu susține în niciun caz și nicio variantă acea candidatură, vreau să fiu foarte clar, aici nu este niciun fel de echivoc, niciun fel de îndoială“, a declarat Dan Barna pentru Observator BN.

Reamintim că în data de 3 august 2020, PNL și USR-Plus au bătut palma pentru alegerile locale, la nivel de municipiu, și s-au unit într-o alianță a dreptei, pentru a-l susține pe Ioan Turc la Primăria Bistrița.

USR-Plus a mizat pe integritatea candidaților dreptei, inclusiv a celor propuși de PNL.

Astăzi este o zi foarte importantă pentru municipiul Bistrița și pentru județul Bistrița-Năsăud. Astăzi vom oferi o alternativă viabilă administrației PSD re-brand-uită și vom oferi oameni integri și profesioniști în amdinistrație. Alături de colegii de la Plus și de la PNL ne dorim să schimbăm fața acestui județ“, de declarat Lorand Toth (USR BN), la acel moment.

„Vom aduce municipiul și județul în elita națională. Obiectivul nostru este câștigarea alegerilor pentru Consiliul Județean, realizarea unei majorități PNL-USR-Plus în Consiliul Județean, câștigarea Primăriei Municipiului Bistrița, realizarea unei majorități la nivelul Consiliului Local al municipiului Bisrița, câștigarea orașelor și a unui număr cât mai mare de comune. Ne bazăm pe specialiștii din Partidul Național Liberal, din USR-Plus, dar ne bazăm și pe oamenii care, cu siguranță, vor veni în număr cât mai mare alături de noi“ , declara și Ioan Turc, liderul PNL BN.

Deși preciza, la momentul semnării alianței, că vrea să câștige toate orașele din Bistrița-Năsăud, Ioan Turc preciza că nu au niciun candidat la Sângeorz-Băi.

Mai mult de atât, liberalii, în frunte cu Ioan Turc, liderul organizației din Bistrița-Năsăud, și Robert Sighiartău, secretarul general al partidului la nivel național, și-au exprimat public susținerea față de Traian Ogâgău, la întâlnirea de la Bistrița cu premierul Ludovic Orban.

Traian de Ogâgău, cap de rând la întâlnirea cu Orban de la Bistrița. Cuviosul Sigheartău și-a exprimat public susținerea față de el (VIDEO)

SPUNE-TI PAREREA