Conform unui calcul făcut de Silviu Rus, liderul PER Bistrița-Năsăud, Partidul Național Liberal va avea peste 300 de reprezentanți care să supravegheze votul în secțiile de votare din municipiul Bistrița (57 de secții). Asta înseamnă aproape jumătate din numărul total de persoane care se vor afla în secțiile de votare în 27 septembrie (627 de membri), vor fi doar de la PNL. Acest lucru este posibil prin ordonanța de urgență nr. 70/2020, privind reglementarea unor măsuri în secțiile de votare, la alegerile locale.
Practic, ordonața este incorectă pentru partidele care nu au reprezentare în Parlament și, pe deasupra, mai și aglomerează secțiile de vot, având în vedere contextul epidemiologic.

„Dl. Ioan Turc , dl. Loranth Toth , va scriu in calitate de președinte de partid, al singurului partid neparlamentar care a reușit să depună liste complete la CJ, ca de la președinte la președinte. Vă știu ca fiind onești și nu aveți nevoie de avantaje politice necuvenite. Știu că și dvs considerați ordonanța 70 ca fiind incorectă pentru partidele care nu au reprezentare în parlament, dar care totuși fac eforturi să fie prezente în comunitățile lor. În numele democrației și al egalității de șanse, vă rog să nu numiți 6 reprezentanți din partea alianței din care faceți parte și să dați șansa și celorlalte partide să ia parte la supravegherea procesului electoral. Mai ales acum, în acest context. Gândiți-vă că, dacă, pe lângă reprezentanții dvs. 6 la numar, cei 3 ai aliantei PSD, 2 PMP, o să delegam și noi ceilalalți câte un delegat, la o secție din Bistrița, spre exemplu, vor fi 18 oameni într-o sectie din partea partidelor! Totuși, nu aveți nevoie de 6 oameni ca să supravegheați procesul electoral!!! SOLIDARITATE și COLABORARE, vă rog!“, a transmis Silviu Rus.

SPUNE-TI PAREREA