Mădălina Turza, în calitatea sa de președinte ANDPDCA, a publicat un comunicat în legătură cu filmarea în care apare fata primarului din Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, difuzată pe postul Antena3, în care fetița era umilită.

“Urmare a apariției în mass media a unor imagini, care aduc atingere integrității fizice și psihice a unui minor din Sângeorz-Băi, facem următoarele precizări:

1. ANDPDCA a solicitat DGASPC Bistrița Năsăud sesizarea organelor de cercetare penală în vederea verificării existenței elementelor constitutive ale unei infracțiuni.
2. ANDPDCA a solicitat verificarea situației minorei în familie și a nevoilor de sprijin și asistență.

În egală măsură, facem apel către mass media cu privire la faptul că imaginile degradante și umilitoare la adresa minorei sunt de natură să pună în pericol dreptul la imagine, accentuând componenta traumatică a acestui eveniment și stigmatizarea copilului. Pe cale de consecință nu încurajăm promovarea și distribuirea acestor imagini.

ANDPDCA va monitoriza îndeaproape evoluția situației în acest caz și colaborează direct cu DGASPC Bistrița Năsăud pentru apărarea drepturilor copiilor”, spune președinta ANDPCDA, Mădălina Turza.

SPUNE-TI PAREREA