Activitatea antreprenorilor are un impact puternic asupra societății, ei fiind cei care fac ca lucrurile să se miște și lumea să progreseze. Ei sunt cei care introduc noi tehnologii, promovează noi produse, stimulează descoperirea de noi resurse și mobilizează capitalul.

De asemenea, antreprenorii sunt cei care asigură un loc de muncă pentru cea mai mare parte a populației. Primarul din Beclean este conștient de acest lucru și de faptul că dezvoltarea orașului se datorează tuturor operatorilor economici din oraș.

în Beclean se regăsesc unele dintre cele mai importante firme, în domenii diferite. Printre acestea, de menționat ar fi domeniul metalurgic, existând firme care de referință, angrenând cea mai mare forță de muncă din oraș. De asemenea, prelucrările produselor lactate, becleniștii se pot mândri că au cele mai reprezentative produse de Beclean, cu cea mai dotată fabrică de lactate, dar și cu extinderea prelucrării oțetului și nu numai.

De asemenea, tot în Beclean se regăsește una dintre firmele foarte competitive pe piața națională, chiar și internațională, care oferă servicii premium de debitare laser, îndoire sau ștanțare a pieselor din oțel, inox și aluminiu. Nici domeniul transportului nu este de neglijat, existând numeroase autocare, microbuze, tiruri printre firmele de renume internațional cu sute sau chiar mii de angajați, în țară și în străinătate.

În domeniul industriei de prelucrare a pieilor, sunt prezenți la Beclean printre puținii producători de acesorii din piele naturală de pe piața românească. Există si fabrici de pâine recunoscute, cu sute de angajați. În zonă este și o moară de renume. În plus, domeniul auto se bucură de ateliere de reparații, cu numeroși lucrători.

Alimentația publică este reprezentată la Beclean de mulți întreprinzători cunoscuți, cofetării renumite și restaurante cu zeci de angajați. Sunt prezenți operatori economici care comercializează produse petroliere și au, de asemenea, zeci de angajați.
Remarcăm faptul că în ultimii ani s-au accesat start-up-uri cu diferite domenii noi de activitate, de la tipografii la spălătorii profesionale, și alte domenii utile orașului nostru
Toate aceste sute de activități economice care mențin motorul dezvoltării economice pentru orașul nostru sunt susținute prompt cu toate necesitățile ce sunt solicitate și chiar sunt înțelese mereu toate aspectele care țin de dezvoltarea economică. Niciodată nu au fost situații de a bloca vreo inițiativă privată, dimpotrivă, sunt mereu un susținător al inițiativei private pentru că știu că acestea sunt adevăratul motor al creșterii economice, a transmis Nicolae Moldovan, primarul Becleanului.

În continuare se vor pune presiuni pentru a descoperi oportunități de susținere a tuturor acestor activități economice locale prin măsuri concrete în Consiliul Local.

Orașul se dezvoltă din punct de vedere economic și în sfera industriei de ospitalitate, motiv pentru care administrația locală se concentrează mai departe pe oferirea tuturor facilităților pentru toți cei care îl vizitează.

În următorii ani, Primăria Beclean va atrage un proiect european prin care va fi posibilă construcția unui parc industrial, fiind pregătit terenul, pe 20 de hectare, liber de sarcini cu toate utilitățile în zonă (gaz, curent, canalizare, apă). Acest parc industrial va fi pus la dispoziția firmelor pentru construcția de fabrici noi în Beclean.

SPUNE-TI PAREREA