Dan Dumitru Ciobănică, candidatul Partidului Verde la Primrăia Bistrița este de părere că sprijinul producătorilor lcoali trebuie să vină și prin valorificarea produselor în școli, oferind, în același timp, o masă caldă și sănătoasă elevilor.

O piață agroalimentară modernă trebuia să avem de 30 de ani. Primul lucru care trebuia făcut, pentru a pune pe picioare grupurile de fermieri și producători, pentru a susține producția locală și comerțul civilizat. Lipsa unei viziuni ne-a adus în acest moment în care importăm produse și mâncare în sistem industrial.
Am contracandidați care au fost viceprimari direct responsabili cu investițiile, dar rezultatele sunt sub așteptările bistrițenilor. PNL și PSD, viceprimarii Turc și Niculae, ne promit de toate dar până acum aceste lucruri trebuiau rezolvate.
Masa caldă pentru școlari nu trebuie să fie un slogan, așa cum a fost până acum, ci o realitate. Vrem ca toți copiii noștri să mănânce sănătos, vrem ca în loc de chioșcuri pline cu napolitane și alte E-uri să avem cantine și mâncare sănătoasă? Atunci hai să le facem, nu să le discutăm o dată la patru ani.
Ca unul care lucrez în alimentație publică de foarte mulți ani știu ce înseamnă produse de calitate, iar aceste produse le găsim în grădinile și solariile bistrițenilor din județ. Hai să-i sprijinim pe ei și să le asigurăm copiilor noștri o masă proaspătă și sănătoasă. Și verde, binențeles“, a explicat Dan Ciobănică.

SPUNE-TI PAREREA