Silviu Rus, proaspăt președinte al Partidului Ecologist Român, filiala Bistrița, ironizat pentru principalul său crez ecologist – acela de a fi vegetarian – candidează la președinția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. El și-a lansat, recent, un clip de promovare a personalității sale, în care vorbete despre amintirile sale din copilărie, despre familie, experiența sa ca director la Casa de Cultură din Năsăud (experiență care l-a marcat în mod deosebit), dar și despre necesitatea unor politici ecologiste la toate nivelurile.

Silviu Rus trage tare pentru promovarea Năsăudului, orașul său de suflet. Având în vedere că numele județului conține denumirile a două orașe, Silviu Rus este de părere că este necesar să se acorde atenția cuvenită și Năsăudului, nu doar reședinței de județ.

Zilele trecute a fost lansat brandul județului Bistrița-Năsăud. Din păcate, în el nu se regăsește un element reprezentativ: Țara Năsăudului, în speță – orașul Năsăud.

Eu, ca năsăudean, îmi pun întrebarea: unde suntem noi ca și oraș și de ce nu suntem băgați în seamă? Greșit spun eu, pentru că avem două elemente importante pentru brandul județului nostru, și anume: Cătanele Negre și Orașul Academicienilor, care nu sunt prinse în acest clip de prezentare a județului Bistrița-Năsăud.

Nu mai spun de faptul că, pe de altă parte, Țara Năsăudului este extrem de importantă pentru Bistrița-Năsăud pentru că ea este patria românismului și noi trebuie să luăm lucrurile în ordinea lor. Această moștenire a Țării Năsăudului merită să fie promovată pentru că, pe lângă faptul că este importantă, este singura ce poate aduce un real turism cultural în zona Năsăudului și, implicit, în județ, chiar dacă brandurile Dracula și Colibița sunt destul de puternice, brandul județului va fi un pic fad și neimportant fără Țara Năsăudului. Voi susține mereu că meleagurile Năsăudului merită mai mult atenție din partea forului de conducere al județului și din punct de vedere cultural“, a atras atenția Silviu Rus.

SPUNE-TI PAREREA