Erou și în timpul său liber! Moldovan Ionuț, pompierul salvator la Detașamentul de Pompieri Bistrița a fost premiat, pentru cinstea adusă
în cazul unei festivități, la Ministerul Afacerilor Interne, i-a fost acordată Emblema de Onoare a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.
Ne mândrim cu tine, Ionuț! Felicitări pentru modul în care ai făcut și faci cinste uniformei de salvator și devizei în care crezi!, transmite ISU BN, pe pagina oficială de facebook.

În luna iulie a acestui an, un adolescent de 16 ani, care venise cu prietenii pentru o zi de distacție, a ajuns în stare gravă la spital, după ce doar câteva secunde mai lipseau ca să se înece.

Tânărul nu știa să înoate, sărind totuși în bazin, în zona cu apa cea mai adâncă. A avut norocul că alți copii l-au văzut când încerca să se țină la suprafață și au dat alarma.

Alături de un pompier de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa, Moldovan Ionuț, aflat în timpul liber, l-au scos din bazin şi au început aplicarea manevrelor de resuscitare, salvând viața băiatului.

SPUNE-TI PAREREA