Guvernul s-a reunit în şedinţă, astăzi, 14 septembrie 2020, pentru a aproba hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu încă 30 de zile. Astfel,  Executivul a dat undă verde hotărârii cu privire la prelungirea stării de alertă începând cu 15 septembrie, cuprinzând mai multe măsuri în privinţa procesului de votare din 27 septembrie.

Printre măsurile stabilite de Guvern se numără permiterea mitingurilor electorale şi a demonstraţiilor în limita a 100 de persoane, cu respectarea regulilor de igienă, dar şi obligaţia alegătorului de a-şi dezinfecta mâinile înainte de intrarea în secţia de vot şi la ieşire, conform

De asemenea, la solicitarea STS s-a adăugat o clarificare. „S-a mai introdus, la solicitarea STS, o clarificare în sensul că cei care au cărţi de identitate vor introduce ei personal cartea în fanta de la tableta sau de la aparatul care o citeşte, cei care au buletine vechi, pentru că mai există persoane cu buletine vechi, vor fi prelucrate manual cu dezinfecţia mâinilor lucrătorului”, a declarat Raed Arafat.

Pe lângă acestea, premierul Ludovic Orban a menționat necesitatea clarificării procedurii de vot pentru cei care sunt bolnavi de COVID-19 sau izolaţi la domiciliu.

Trebuie foarte clar procedura de solicitare a urnei mobile pentru că urna mobilă trebuie să le asigure exercitarea dreptului de vot fie la cei care sunt izolaţi la domiciliu pentru că sunt infectaţi sau sunt carantinaţi pentru că sunt persoane de contact în ancheta epidemiologică şi trebuie să le asigurăm exercitarea dreptului de vot.

Am văzut că este foarte bună ideea ca întâi să se ducă urna mobilă la cei care necesită deplasarea urnei mobile non COVID şi după aceea să se ducă la cei care sunt fie afectaţi sau sunt persoane de contact”, a menţionat premierul Orban,

Celelalte măsuri au rămas neschimbate, în continuare fiind posibilă organizarea de seminarii sau workshopuri în aceleaşi condiţii ca la teatre şi spectacole, conform Agerpres.

Întregul document poate fi consultat accesând link-ul.

SPUNE-TI PAREREA