Debut cu stângul pentru prostănaci, gură de aer proaspăt pentru epava fotbalistică din România. Du-te, Dică! Hai, Rădoi!

0
154

Aud cum domnul ăla ce se crede comentator la PRO TV, Mironică, îl face terci pe Ianis Hagi, îl apostrofează pe Rădoi și vede în egalul cu Irlanda de Nord din data de 4.09.2020 un eșec total, că oare cum va fi în Austria, cu favorita grupei?

Nene, în primul rând, cred că ai păpat stricat înainte de comentariu, pentru că ce se petrecea pe teren era paralel cu ceea ce ne spuneai nouă, tembelilor care încă țineam sonorul pornit, da de spuneți și voi vreun lucru bun.

În al doilea rând, Mirel Rădoi a debutat pe banca naționalei, o națională făcută terci, alcătuită-n trecut pe cumetrii, relații, jocuri de barbut și altele. Nicio treabă cu sportul? Nu-i nimic, te vreau în echipa mea ca la Vocea României. Tinerelul ăsta îmbrăcat mereu la costum, gelat și vorbind frumos, parcă filosofic, a dus în vara lui 2019 echipa U21 a României la fotbal până în semifinalele competiției EURO 21 (Italia), unde s-a bătut de marele scut spartan, Germania. Asta l-a recomandat, de asta a fost competent. Pentru că cei sub 21 de ani de pe teren arătau mai mult fotbal, mai multă tehnică, viziune și claritate în joc, în timp ce boșorogii de la seniori jucau miuță cu Norvegia și Muntenegru, țări cu care încă ne chinuim de parcă ele sunt ieșite de la Mondial cu medalie la gât.

Mirel Rădoi l-a adus alături de el pe Dică. Da, du-te, Dică! Du-te! După ce Guriță și-a luat bocceluța și s-a retras pe barosăneală în Spania, ulterior semnând cu Dinamo, pentru că a dat de dinero, staff-ul echipei s-a transformat radical și s-a văzut de la o poștă asta. Doar Mironică să fii și să nu vezi.

Cei care au făcut parte din echipa de titulari au jucat grozav, așa cum n-am mai văzut de mult naționala. Combinativi, lejeri, fără presiune, cu un antrenor care îi lăuda pentru eșecuri mici la care Guriță înjura și făcea spume (penalty-ul bătut de Pușcaș cu Norvegia, pentru calificare, la care tot Guriță a insistat să-l bată).

Toată presa acum îl scoate țap ispășitor pe Rădoi care și-a ros unghiile până la sânge pe margine, gândindu-se dacă să-l bage pe Crețu ori pe Nistor, dacă să deschidă central, să întărească apărarea etc. Nu, nu, cu 1-1 nu ne mulțumim! Păi de-aia am ajuns, bă, așa! Că suntem ciufuți, nu ne mulțumim cu nimic și suntem și ipocriți pe deasupra. Când a antrenat Daum, un antrenor nici măcar de ligă secundă, la primul meci a clacat grav cu Muntenegru, o nucă tare pentru noi, apă de ploaie pentru toți ceilalți. Și presa l-a scos învingător, că știe neamțu’ ce face. S-a dovedit că n-a știut nimic și la scos vestiarul afară, după ce a încasat o grămadă de bani ducând România la coeficientul la care n-a mai fost vreodată. Când a revenit Puiu l-ați făcut babac, ați spus că e vulpe bătrână și batem Franța la ei acasă. Pe Franța n-am bătut-o, nici de minune nu ne-am făcut, dar ne-a tras-o Albania la gioalele goale. Și aia a fost: Puiu nu-i bun.

Încep să cred că așa suntem noi, românașii. Scuipăm și pe urmă mâncăm din același loc. Sau invers. Eu îl felicit pe Rădoi și compania, chit că nu mă cunoaște. Merită toată susținerea. Hai, Rădoi! Du-te, Dică, du-te! Luni bateți Austria, nu le dați jucători. Ei iau doar păduri.

SPUNE-TI PAREREA