O nouă hotărâre a C.J.S.U. Bistrița-Năsăud din data de 01.09.2020,stabilește că se introduc restricții în unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Co-vid 19, în ultimele 14 zile, este mai mare de 1,5/1000 locuitori. Este vorba comunele Budești și Lunca Ilvei. 

De asemenea se ridică restricțiile în unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Co-vid 19, în ultimele 14 zile, a scăzut sub 1,5/1000 locuitori, prin urmare Ilva Mică iese de sub incidența acestor restricții. Pe lista restricțiilor rămâne, în continuare, comuna Rebra.

Măsurile exacte sunt urmatoarele:

,, Art. 1. Se introduc restricții în unitățile administrativ teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 1,5/1000 de locuitori: Rebra și Ilva Mică.

Art. 2 Se restricționează activitatea operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, pe teritoriul UAT-urilor prevăzute la art. 1.

Art. 3 Activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unitați de cazare este permisă doar pentru clienții cazați în unitățile de cazare, pe teritoriul UAT -urilor prevăzute la art. 1.

Art. 4 În situația în care activitatea operatorilor economici prevăzuți la art. 2 este restricționată sau închisă, se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

Art. 5 Se restricționează activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, pe teritoriul UAT-urilor prevăzute la art. 1.

Art. 6 Comitetele locale pentru situații de urgentă, împreună cu operatorii economici care își desfășoară activitatea în UAT -urile prevăzute la art. 1, asigură implementarea prevederilor prezentei Hotărâri.

Art. 7 Respectarea aplicării măsurilor adoptate se va urmări de către echipele mixte constituite din personal cu atribuții de control din cadrul entităților membre ale Grupei de coordonare a acțiunilor specifice, constituită prin Ordinul Prefectului nr. 187 din 03.07.2020.

Art. 8 Restricțiile prevăzute de prezenta hotărâre se vor ridica prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență când incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori, în funcție de comunicarea Direcției de Sănătate Publică. “

SPUNE-TI PAREREA