Sâmbătă, viceprimarul Cristian Niculae a participat la o discuție cu Bistrițenii de pe strada Zăvoaie. Acesta a discutat cu cetățenii despre problemele mai mari pe care le au și le-a prezentat soluții inedite, ușor realizabile de administrația pe care vrea să o conducă din toamnă: o îmbunătățire a condițiilor de trafic pe această stradă, instalarea de limitatoare de viteză, situația persoanelor care locuiesc în containere, instalarea de semne de circulație.

Pe lângă aceste subiecte, viceprimarul i-a mai informat pe bistrițenii ce locuiesc pe strada Zăvoaie despre extinderea rețelei de apă și canalizare, proiect ce va fi realizat prin Masterplanul de Apă-Canal. Finanțarea va fi pe fonduri europene și se vor realiza:
– 2.554 de metri de rețea de apă potabilă nouă pe strada Zăvoaie și străzile adiacente;
– 2.185 metri de rețea de canalizare pe strada Zăvoaie și străzile adiacente, plus stație de pompare;
– 938 de metri de conducte de refulare.

Un alt proiect adus de acesta în discuție este Linia Albastră, un proiect administrativ de viziune care va lega Parcul Industrial Bistrița Sud de zona Wonderland: traseul va fi strada Zăvoaie – Codrișor – Valea Ghinzii. În acest proiect vor mai fi incluse și 15 autobuze electrice, piste de cicliști și amenajarea malurilor râului Bistrița.

1 COMENTARIU

  1. Minciuni PSD-iste. Inca din primul mandat de primar al PSD-istului Cretu locuitorii străzii Zăvoaie au făcut zeci de plângeri la Primăria Bistriţa pentru a le asfalta strada, dar fară nici un rezultat, asa că in anul 2013 câteva familii au ajuns la capatul răbdării şi şi-au asfaltat strada pe banii lor. În câteva zile de muncă, cele peste 20 de familii care au casă pe strada Zăvoiae au pus câte 200 de lei de familie şi au reuşit să asfalteze peste 500 de metri de drum.
    De asemenea, la inceputul acestui an, inainte de adoptarea bugetului local mai mulți bistrițeni care locuiesc pe strada Zăvoaie s-au arătat nemulțumiți de faptul că Primăria Bistrița intenționează să aloce bani pentru noi investiții în zona Pârtiei de schi Cocoș, motiv pentru care au decis să conteste proiectul de buget pe anul în curs. Oamenii cereau diminuarea sumelor prevăzute la capitolul ”Întreținere grădini publice, spații verzi, parcuri, baze sportive și de agrement” sau de la alte capitole și redirecționarea banilor către realizarea unor lucrări de reabilitare și modernizare a străzii Zăvoaie, precum și a sistemului de canalizare din acea zonă. Ei au depus o contestatie la proiectul de buget local pe acest an, semnată de 90 de locuitori din zona Zăvoaie, care evident nu a fost luată in considerare. Atunci acest individ pe nume Cristian Niculae (alias Wannabe) la adoptarea bugetului local pe 2020 a tăcut ca porcul in cucuruz, dar vine acum cu nerusinare să le promită marea cu sarea, crezând că astfel va obtine avantaje electorale . Câtă nesimtire!

SPUNE-TI PAREREA