Alianța PNL-UR-PLUS a fost acuzată, acum câteva zile, că și-a amplasat bannere electorale ilegal. Într-un răspuns la o solicitare a Partidului Verde, transmisă de Primăria Bistrița, se arata că alianța de dreapta din Bistrița, PNL-USR-Plus, și-a amplasat bannere electorale fără a solicita un aviz și fără a a achita contravaloarea acestui aviz.

În răspuns se mai preciza că Daniel Dumitru Ciobănică, candidatul Partidului Verde la Primăria Bistrița, a achitat contravaloarea eliberării avizului pentru amplasarea banneerului cu caracter electoral în 12 locații care aparțin Primăriei Bistrița și alte 4 locații care aparțin SDEE Transilvania Nord. De asemenea, Alianța PSD-ALDE-Pro România-UDMR a achitat contravaloarea avizului pentru amplasare banner în 12 locații care aparțin Primăriei Bistrița și 18 locații care aparțin SDEE Transilvania Nord.
Pentru bannerele amplasate de Alianța PNL -USR-Plus, identificate a urmare a deplasărilor în teren, nu a fost înregistrată nicio cerere, menționa Primăria Bistrița.

Ca reacție, Ioan Turc a prezentat un set de documente care infirm în totalitate tot ceea ce PSD pretinde, şi anume, Certificatul de urbanism eliberat de către Primăria municipiului Bistriţa cu nr. 1066 din 20.07.2020, solicitat de către USR –PLUS.

„Noi, ca şi alianţă înregistrată, suntem în acest moment un tot, suntem o singură entitate din punct de vedere electoral. Certificatul de urbanism a fost solicitat pentru un număr de 55 bannere, iar noi am amplasat un număr mult mai mic de bannere stradale”, a apus Ioan Turc.

Turc a mai explicat că, deși prin Certificatul de urbanism nu s-a solicitat şi aviz de la Electrica, a fost depusă documentaţie şi la Electrica şi obţinut avizul pentru stâlpii electrici:

„Acest lucru s-a făcut cu plata taxelor aferente. Avem lista acceptată de către Electrica Transilvania Nord, Sucursala Bistriţa, pentru poziţia bannere-lor de precampanie electorală din 13 august. Raportat la afirmaţia făcută de către cel responsabil din Primăria Bistriţa cu privire la debitele pe care le-am avea către Primărie, şi aici ne referim la stâlpii care aparţin Primăriei, informez opinia publică că am plătit suma de 2700 lei pentru amplasarea a cinci corturi pe domeniul public al municipiului Bistriţa, corturi pe care nu le-am mai amplasat. Practic, am folosit doar locaţiile USR-PLUS. Aceşti bani au fost lăsaţi în visteria Pirmăriei municipiului Bistriţa, adică nu am făcut solicitare pentru returnare tocmai pentru a acoperi eventuale cheltuieli legate de precampania electorală în raport cu Primăria municipiului Bistriţa. Transmit Primăriei municipiului Bistriţa să ne comunice dacă mai avem ceva de plătit sau avem sume de primit”, a mai precizat Turc.

După aceste precizări, Primăria Bistrița a revenit cu noi explicații, precizând că o parte din bannere au fost amplasate nelegal și că o taxă a fost plătită după semnalarea în presă a problemei.

„Ca urmare a diverselor luări de poziție cu privire la amplasarea unor bannere
electorale fără a parcurge toate etapele prevăzute de legislația în vigoare, facem
următoarele precizări: Urmare a cererii Uniunea Salvați România – Filiala municipiului Bistrița, a fost eliberat Certificatul de Urbanism nr.1066 / 20.07.2020 în scopul amplasării a 65 bannere
pe stâlpii electrici situați pe domeniul public al municipiului Bistrița. Conform prevederilor
legale și a Certificatului de Urbanism bannerele pot fi amplasate cu acordul deținătorilor
stâlpilor electrici.
Pentru stâlpii aflați în administrarea Primăriei municipiului Bistrița, 35 de locații,
USR (Asocierea PNL, USR, PLUS) nu a solicitat permisiunea deținătorului (Municipiul
Bistrița) și a amplasat bannerele – deci nelegal.
În 25.08.2020 ora 08.52, în urma somației transmisă a fost achitată diferența de
1500 lei și a fost eliberată Autorizația de folosire temporară pentru cele 12 locații
utilizate pentru amplasarea bannerelor cu caracter electoral, pentru perioada 14.08. –
27.08.2020“, se arată în comunicatul Primăriei Bistrița.

SPUNE-TI PAREREA