Fericire mare pentru iubitorii de sport, din orașul Năsăud. S-au pus bazele proiectului, pentru a beneficia de o bază de sport multifuncțională, cât mai curând, anunță primarul din Năsăud, Mircea Romocea.

Odată cu aprobarea proiectului „Complex Sportiv Multifuncțional și de agrement în orașul Nasăud”, investiție în valoare de 37.9 milioane lei, cu finanțare de la bugetul de stat și co-finanațare de la bugetul local, se va asigura desfășurarea optimă a activităților sportive, a pregătirii echipelor sportive de performanță, a descoperirii de noi talente și, totodată, se va pune accentul pe dezvoltarea armonioasă a tinerilor prin practicarea sportului.

Năsăudenii care vor să se bălăcească, trebuie să străbată câțiva kilometrii buni, până în Bistrița, aici fiind cel mai apropiat bazin de înot. Din păcate, dacă vorbim de terenurile de sport din aer liber, acestea se rezumă la câteva unități izolate (unde se practică în general fotbalul), iubitorii de alte sporturi fiindu-le destul de greu să se bucure de activități.

Prin acest proiect se vor amenaja:
• un teren de tenis,
• un teren multifuncțional de volei și baschet,
• un teren multifuncțional de mini-fotbal și handbal,
• pistă de skateboard
• gradene pentru spectatori.

Clădirea principală a complexului va adăposti un bazin de înot și funcțiunile adiacente acestuia, cum sunt spațiile tehnice, vestiarele pentru bazinul interior, vestiarele pentru bazinele exterioare, dar și zona de primire. De asemenea, va dispune de o zonă pentru alimentație publică, o sală de fitness și una pentru tenis de masă.
Proiectul se află în fază de licitație, derulată prin Compania Națională de Investiții (CNI). Durata de realizare a investiției este de 36 de luni, de la data de încheiere a etapei de licitație.

Este o lucrare de o anvergură și complexitate ridicată pentru orașul Năsăud, presupunând cooperarea multor factori de ordin administrativ. Astfel, ne propunem creșterea popularității practicării diferitelor sporturilor în aer liber printre locuitori, deoarece vor putea participa ca spectatori la competițiile locale organizate. Este o posibilă opțiune educativă, sănătoasă, la petrecerea timpului liber, ceea ce poate conduce la creșterea nivelului de sănătate, implicit a stării de bine, a declarat primarul Năsăudului, Mircea Romocea.

Pentru a afla mai multe detalii legate de investiție, accesați link-ul de mai jos:

SPUNE-TI PAREREA