Cea de-a doua sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2020 se va desfăşura în perioada 24 august – 5 septembrie, potrivit calendarului aprobat printr-un ordin de ministru transmis spre publicare în Monitorul Oficial.

Un total de 594 de candidați din județul Bistrița Năsăud s-au înscris în vederea susținerii probelor din a doua sesiune (august – septembrie) a Examenului Național de Bacalaureat 2020.

Din totalul celor înscrişi, 376 de candidați provin din promoţia 2019-2020, iar 218 candidați sunt din promoţiile anterioare, conform ISJ Bitrița-Năsăud.

Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 – 27 august, după următorul calendar:
• 24 august: Limba și literatura română – E.a)
• 25 august: Proba obligatorie a profilului – E.c)
• 26 august: Proba la alegere a profilului și specializării – E.d)
• 27 august: Limba și literatura maternă – proba E.b)
Centrele de examen pentru desfășurarea probelor scrise au fost stabilite la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Bistrița, respectiv Colegiul Tehnic INFOEL Bistrița.

În ceea ce privește probele scrise, acestea încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Toate măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor prevăzute în ordinul comun MEC – MS nr. 4.267/841/2020 sunt valabile și pentru sesiunea august-septembrie a Examenului de Bacalaureat.

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor ( în format fizic și electronic), în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, potrivit Ministerului Educației.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

De asemenea, nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6 (șase).

SPUNE-TI PAREREA