Acțiunile cu caracter operativ, desfășurate de polițiștii bistrițeni, în contextul prelungirii stării de alertă la nivel național, sunt dublate în această perioadă de prezența zilnică în stradă sau în comunitate a polițiștilor de prevenire, care și în această săptămână au acționat în zonele aglomerate sau alături de copii, cu recomandări preventive pe diverse teme de actualitate.

Astfel, la începutul săptămânii, alături de polițiștii din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Bistriţa-Năsăud, în gara Bistrița și pe trenurile de călători au interacționat cu cei aflați în aceste zone pentru prevenirea furturilor, a disparițiilor de minori, dar și a prevenirii/ limitării răspândirii noului Sars- Cov- 2.

A fost organizat un punct de informare cu materiale specifice, iar călătorii au primit din partea polițiștilor măști de protecție. Alături de polițiștii din structurile operative ale inspectoratului, joi, 20 august s-a desfășurat o activitate de informare-prevenire de amploare pe raza de competență a Secției 2 de Poliție Rurală Prundu-Bârgăului.

Temele vizate de polițiști au fost prevenirea faptelor comise cu violență, prevenirea furturilor, siguranța rutieră. Prioritari au fost copiii și tinerii care în această perioadă sunt singuri acasă, sau circulă pe drumurile publice neînsoțiți de adulți.

Astăzi, 21 august, polițiștii de prevenire a criminalității au fost prezenți în mijlocul copiilor din localitatea Miceștii de Câmpie, cu sfaturi preventive pentru o ”Vacanță în siguranță”. De altfel, acesta este și titlul campaniei de informare destinată creșterii gradului de siguranță a elevilor în perioada vacanței de vară, care este în derulare până la debutul anului școlar, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.

SPUNE-TI PAREREA