Conform unui comunicat IPJ BN, la data de 18 august a.c., pe o stradă din municipiul Bistrița, o fată de 15 ani a solicitat ajutorul unui echipaj al Serviciului Rutier care desfășura activități de monitorizare în zonă, fiind agresată de tatăl ei.

Polițiștii rutieri au intervenit de urgență, ulterior solicitând sprijinul unui echipaj din cadrul Biroului de Ordine Publică, iar în urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că un bărbat de 42 ani, din Viişoara și-ar fi agresat fetițele minore, în vârstă de 3, 14 și 15 ani. În locuință se afla mama acestora, fiind în stare de ebrietate.

În urma evaluării situației la fața locului, polițiștii Biroului de Ordine Publică au emis ordine de protecție împotriva ambilor părinți, iar tatăl fetelor a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru violență în familie.

Ieri, 19 august, acesta a fost prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar.

Pentru protejarea minorelor a fost solicitat sprijinul reprezentanților Serviciului de Protecție și Asistență Socială din cadrul primăriei Bistrița. Totodată, polițiștii au sesizat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, în vederea luării măsurilor de protecție necesare protejării celor trei fete care în prezent se află în grija unei rude.

Polițiștii Biroului de Ordine Publică monitorizează cazul și efectuează în continuare cercetări pentru violență în familie.

SPUNE-TI PAREREA