Un copil de 9 ani din comuna Leșu, Bistrița-Năsăud, a suferit arsuri grave după a încercat să aprindă niște deșeuri, cu benzină. La locul incidentului au intervenit un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud și echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD.

Copilul a fost preluat de echipajul SAJ si a fost stabilizat. Conform unei evaluări preliminare, acesta prezinta arsuri de gradul I și II pe mai bine de jumătate din suprafața corporală. A fost predat echipajului de terapie intensivă mobilă SMURD pe traseu.

Echipajul medical l-a transportat în Ilva Mică, unde a fost preluat de un elicopter SMURD de la Baza Aeromedicală Jibou, județul Sălaj.

UPDATE:

Conform datelor transmise din partea IPJ BN, astăzi, în jurul orei 12.00, băiețelul de 9 ani din Ciosa, comuna Tiha Bârgăului, ar fi stropit cu combustibil o grămadă de deșeuri, după care le-a aprins, iar din neatenție, i-ar fi luat foc hainele, suferind astfel arsuri. Părinții copilului se aflau și ei în zona, unde desfășurau activități agricole.

Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi continuă cercetările în cadrul unui dosar penal de vătămare corporală din culpă și vor stabili cu exactitate toate împrejurările în care a avut loc evenimentul.

Băiețelul a fost stabilizat de către echipajul de terapie intensivă mobilă. Din păcate a fost nevoie de intubarea acestuia. Prezenta arsuri de gradul II și III pe circa 57 % din suprafață corporală, fiind predaat elicopterului SMURD, care îl va transporta la o clinică de specialitate(spital de arsi) din București.

 

 

SPUNE-TI PAREREA