Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a lansat avertizări de tip Cod Portocaliu și Galben pentru perioada următoare.

În intervalul 19 august, ora 10 – 19 august, ora 21:00 a fost emis un Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate.

AStfel că, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, precum și în nordul Moldovei, vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp.

Totodată, pentru același interval a fost lansată o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. În intervalul menționat, în nordul Moldovei, estul Olteniei și vestul Munteniei, precum și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

De asemenea, în intervalul de valabilitate 19 august, ora 21:00 – 20 august, ora 10:00, se vor resimți cantități însemate de apă însemnate de apă, local în Transilvania și la munte, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp.

SPUNE-TI PAREREA