Polițiștii din Bistrița-Năsăud, au depistat un bărbat de 35 ani, din județul Maramureș, pe numele căruia autorităţile italiene au emis un mandat european de arestare.

Acesta va sta după gratii 6 ani și 3 luni închisoare pentru comiterea infracțiunilor de proxenetism și exploatare sexuală a minorilor în vederea obținerii de foloase, pe teritoriul Italiei.

La data de 14 august a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au depistat, pe raza comunei Reteag, un bărbat de 35 ani, din Sălsig, județul Maramureș care era urmărit internațional.

Pe numele bărbatului, autoritățile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare, aceasta fiind condamnat închisoare pentru comiterea infracțiunilor de proxenetism și exploatare sexuală a minorilor în vederea obținerii de foloase, pe teritoriul Italiei.

Pentru depistarea bărbatului, s-a beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

La data de 14 august 2020, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a emis împotriva acestuia ordonanță de reținere pentru 24 ore, iar ulterior, în aceeași zi, a fost prezentat Curții de Apel Cluj care a dispus arestarea acestuia pentru o perioadă de 15 zile.

Bărbatul se află în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Bistriţa-Năsăud, urmând a fi dispuse măsurile

SPUNE-TI PAREREA