O modalitate de sprijin a sectorului HoReCa, ce funcționează deja în Regatul Unit, este propus și în România de către Partidul Ecologist Român (PER). Acordarea unui discount de 50% a notei de plată, cu sprijinul Guvernului, ar încuraja oamenii să consume mai mult în oraș, în perioda stării de alertă. Această metodă nu se aplică băuturilor alcoolice.

Practic, organizația PER propune guvernului Orban o schemă care sa vină în ajutorul operatorilor HORECA, al cetățeanului și a statului roman, similară programului implementat de guvernul britanic, “Eat Out to Help Out”.

Propunerea este promovată de către președintele PER Bistrița-Năsăud, Silviu Rus, care a dat mai multe detalii despre această schemă, pe pagina sa de facebook:

Urmarind preocuparile generale de identificare a unor solutii de compensare a sacrificiilor facute de cetateni, PER solicita guvernului Romaniei:
– acordarea unui discount de 50% pentru orice comanda de mancare sau bauturi non-alcoolice oferita de terase in limita a maximum 40 lei;
– facilitatea va fi acordata in fiecare zi de luni, marti, miercuri si joi pe intreaga perioada de restrictii aplicate firmelor HORECA;
– schema nu se aplica consumului de bauturi alcoolice;

Sumele reprezentand discountul aferent restrictiilor vor fi recuperate de operatorii HORECA de la Guvern, cu prioritate din sumele colectate din amenzi;

Operatorii care se pot califica pentru aceasta propunere sunt:
– restaurantele, cafenelele, barurile, berariile care indeplinesc conditiile de servire in spatii deschise sau on-line;
– cantinele muncitoresti sau scolare;

Serviciile festive pentru grupurile de consumatori de orice marime care indeplinesc conditiile de restrictie, beneficiaza de aceasta facilitate.

Propunerea PER va stimula consumul, va ajuta la rentabilizarea unitatilor de alimentatie publica grav afectate de restrictii, va constitui un motor de relansare a industriei HORECA, va spori TVA de colectat, va contribui la reducerea somajului, oferind locuri de munca si implicit incasari sporite la bugetul statului, va oferi o mana de ajutor cetatenilor afectati de criza medicala dar si de cea financiara.

1 COMENTARIU

  1. Faceti ” cantine ” gen ” IMPINGE TAVA ” ca pe vremea impuscatului… si atunci v-a manca lumea acolo … ! Cine credeti ca merge sa manance ( masa de pranz ori cina de sara ) … la ” fagadau ” … ? Haideti sa ne vedem lungul nasului. Una este sa mergi la un restaurant …asa… de curtoazie si zile ocazionale, unde preturile sunt de LUX… si alta este sa-ti permitzi ca zi de zi sa mananci la ” fagadau ” … !
    REFACETI ” IMPINGE TAVA ” lui Ceausescu… ca foarte buna era aia … si foarte practica, la preturi accesibile pentru toata lumea ! Smardoii, mosierii, indistriasii si patronii bogotani … n-au decat sa manance la RESTAURANTE … ca la aia pretzurile sunt indiferente …!

SPUNE-TI PAREREA