Odată cu relansarea economiei și relaxarea treptată a măsurilor impuse în contextul pandemiei la nivel național, contribuabilii din industria hotelieră și a serviciilor alimentare (HoReCa), puternic afectați de situația creată, au primit permisiunea de a își redeschide activitatea, însă cu respectarea anumitor restricții (deocamdată, doar spațiile aflate în aer liber).

O bună parte din antreprenorii din domeniu sunt la un pas de faliment, iar cifrele lor de afaceri s-au prăbușit. Toți își doresc o gură de oxigen. Deputatul PMP, Ionuț Simionca, vine în ajutorul celor din industrie, cu o propunere legislativă, direct la Parlament.

După ce am stat de vorbă cu mai mulți proprietari de hoteluri, baruri și restaurante din județul Bistrița-Năsăud, am depus la Parlament o inițiativă legislativă care vine în ajutorul celor din industria HORECA. Prin inițiativă legislativă, am propus redeschiderea acelor restaurante, baruri, unități de alimentație publică care au spații special amenajate în acest scop în interior – cu păstrarea unor condiții igienico-sanitare minime, cum ar fi: distanță minimă de 2 metri între mese, maxim 4 persoane la o masă și departajarea spațiului comun prin panouri de separare între mese. a delarat Ionuț Simionca, într-o postare pe pagina oficială de facebook.

Se consideră ca această reglementare să fie adoptată în cel mai scurt timp, pentru a repune industria HORECA pe picioare și pentru a evita ca alți oameni să îți piardă locurile de muncă.

Propunerea oficială, poate fi consultată în documentele de mai jos:

SPUNE-TI PAREREA