Câteva mii de credincioși participă la cel mai mare pelerinaj al verii, de Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, la Mănăstirea Nicula din județul Cluj. Icoana făcătoare de minuni a fost scoasă din biserică, vineri seara, dar anul acesta credincioșii nu mai au voie să o sărute. Sute de credincioși și-au instalat cortul pe pajiștea din fața Mănăstirii încă de vineri seara, dar hramul de anul acesta se desfășoară în condiții speciale, din cauza epidemiei. Pentru a păstra siguranța și distanțatea fizică, dealul mănăstirii a fost împărțit în două. În partea de jos oamenii și-au așezat păturile, au fost puse garduri despărțitoare, iar corturile au voie să fie amplasate doar în partea de sus, între copaci. Toată lumea trebuie să poarte mască și nu se mai dau tradiționalele sarmale la final de slujbă.

Printre pelerini se află și președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, care a transmis un mesaj în această dimineață:

O Măicuţă sfântă, te rugăm fierbinte
Să ne-asculţi cu milă marea rugăminte.

Nu lăsa, Măicuţă, să pierim pe cale,
Căci noi suntem fiii lacrimilor tale!

Mii de credincioși aduc cinstire Maicii Domnului la Mănăstirea Nicula din județul Cluj și ma bucur să fiu și eu printre ei!

Dragi prieteni, Binecuvântarea Maicii Domnului să vină asupra voastră și să vă aducă numai bucurii“

SPUNE-TI PAREREA