Actorul Florin Călinescu, președintele Partidului Verde din România, s-a aflat astăzi la Bistrița cu prilejul lansării candidaturii lui Dan Dumitru Ciobănică, la Primăria Bistrița. Alături de membrii Partidului Verde, condus de Marius Bălan, s-au aflat mai mulți bistrițeni și simpatizanți ai curentului „verde“. Evenimentul a avut loc în aer liber, în Parcul Municipal din Bistrița.

„Scopul și lucrarea mea se referă la Partidul Verde național. Am reușit, în acest timp, să facem filiale în aproape toate județele. Dan Ciobănică, care candidează la Primăria Bistrița, va avea un alt tip de discurs, croit pe lucuri simple și clare de care dumnevoastra aveți nevoie. Merg prin multe localități, multe jduețe, și trebuie să recunosc că, pe ici, pe colo, după 30 de ani de hoție, s-a mai făcut câte ceva. S-au mai schimbat legile, codul penal, apartenența la Uniunea Europeană este puțin mai sensibilă. Dar sunt lucruri dezlânate. Partidele care alternează la putere vin negând tot ce au făcut ceilalți, încep un nou program, abandonează lucrările făcute de predecesori și, tot așa, se cheltuie banul. Iar voi, preocupați de viață și de greutăți, spuneți eh, nu mai este nimic de făcut. Ba da, mai este ceva de făcut! Am stat și m-am gândit, fiind invitat la toate partidele… Am ales acest loc pentru că în toată Europa a început un val care nu mai poate fi oprit: The Greens, Verzii. Avem peste 70 și ceva de europarlamentari la Bruxelles. Lucrurile încep să miște în alt fel. Nu se mai poate face nimic în Europa fără să te gândești la calitatea aerului, a solului și a apei. Chiar dacă aici, acum e răcoare și ne simțim ok, copiii noștri s-ar putea să nu se mai simtă ok după 10, 20 de ani. S-ar putea să înceapă un război pentru apa de băut și pentru mâncare. Sentimentul pe care omul îl traversează în anii ăștia e de o natură veche a disperării umane. Ți se pare că nu e nimic de făcut, că ăștia au o putere extraordinară și că toată viața voastră va continua, aruncați ca o minge de la PSD la PN și, acum, de la acești filfizoni USR și Plus.
De altfel, aceste partide, au început să vorbească despre oferte, dar nu se pricep la nimic. Disperarea partidelor respective este că nu pot să cheltuiască în folosul propriu cele 80 de miliarde arondate de Europa și atunci împrumută termeni europeni și de la noi, dar nu știu ce să facă“, a spus Florin Călinescu, în cadrul conferinței de presă.

Acesta este covins că Partidul Verde va cunoaște o ascensiune în următorii ani, alături de preocupările pentru mediu și sănătate, dar că acest lucru se va întâmpla treptat.

„Ciobănică este un certificat de seriozite și îmi place pentru că ceea ce eu cer membrilor noștri este fanatismul, care înseamnă tot. Și determinare și curaj, și el are așa un gest: până la capăt! Numai că trebuie să îi spun, mai bătrân fiind, că nu prea îi știe nimeni capătul acestei povești: dacă noi ajungem în 2024 să avem 30%-40%, în Parlament, și să formăm Guvernul, e abia începutul, și în 2028 continuăm și continuăm. Pentru că e foarte greu să facem în țara asta ceea ce altele fac de 100 de ani fără întrerupere“, a mai spus Florin Călinescu

„Sunt antreprenor, pentru cei care nu mă cunosc, nu am făcut politică niciodată și am intrat în politică pentru schimbare. Dacă dumnevoastră doriți schimbarea, alegeți schimbarea, alegeți Dan Dumitru Ciobănică primar, alegeți Verde. Toate lucrurile pe care eu le-am gândit în programul Bistrița Altfel sunt conceput cu cetățenii Bistriței, antreprenori, colegi de partid și este un program foarte, foarte bun, bazat pe verde și pe mobilitate urbană“, a spus Dan Dumitru Ciobănică.

Citește și:

Cine este Dan Dumitru Ciobănică, candidatul la Primăria Bistrița care a încurcat planurile partidelor politice

După conferința de presă, Florin Călinescu și Ciobănică au rămas în jur de 30 de minute în Parcul Municipal, alături de oameni, unde au răspuns întrebărilor oamenilor și au purtat discuții cu simpatizanți.

SPUNE-TI PAREREA