Ministerul Sănătății a renunțat la procedura triajului epidemiologic, odată cu începerea școlii, motivând că durează: Să-i verifice părinții! 

Școala începe fără triaj epidemiologic. Ministerul Sănătății a hotărât să nu mai pună în aplicare procedura prin care copiilor li s-ar lua temperatura și ar fi întrebați cum se simt, înainte de începerea orelor. Durează și provoacă înghesuială la ușa școlii, a explicat secretarul de stat Dragoș Garofil.

Acesta a declarat, în Comisia de Învățământ din Senat, că părinții vor fi aceia care trebuie să verifice, în fiecare dimineață, starea de sănătate a copiilor.

Un triaj zilnic va trebui să fie făcut acasă. Părinții să evalueze starea de sănătate, să termometrizeze copilul. Când are febră, copilul nu trebuie adus la școală. E o măsură obligatorie. Una din măsurile esențiale e de a separa pe cât posibil grupurile. Interacțiunea între clase să fie cât mai mică, astfel încât atunci când apare un caz, el să fie izolat la nivelul acelei clase, a declarat acesta.

SPUNE-TI PAREREA