Proiectele ce vizează accesul la apă și canalizare, direct în casele oamenilor, sunt în plin proces de desfășurare.

Din 2012 și până acum prin intermediul Master Planulului de apă și canalizare al județului, s-au realizat 238.7 km rețea de distribuție și aducțiune apă, 97 km rețea de canalizare, 8 stații de tratare a apei potabile și a apei uzate și nu în ultimul rând 10.573 de locuințe branșate la rețeaua de apă și canalizare.

Continuăm munca, iar prin Master Planul de apă și canalizare etapa II, aflat deja în desfășurare, 90% din populația județului va fi conectată la rețele de apă și 70 % la rețele de canalizare, la finalul implementării, promite Președintele CJ BN, Emil Radu Moldovan.

De asemenea, prin accesarea de fonduri europene și guvernamentale de către primăriile din județ, s-au construit sau sunt în diferite stadii de execuție: 500 km rețele de alimentare cu apă și 724 km rețele de canalizare.

Contractul de finanțare, semnat în martie, pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din Bistrița-Năsăud (Master Planul de apă și canalizare – etapa II), are valoare de 239,2 milioane euro prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

SPUNE-TI PAREREA