Foto: Gazeta de Bistrita

Suspectul unei crime oribile petrecute în august 2018 a fost trimis în judecată după doi ani, timp în acre s-a aflat sub control judiciar. Claudiu Vasile Mureșan este acuzat că a lovit un paznic al fabricii de prelucrare a lemnului în care lucra, lovituri care au cauzat căderea sa pe banda transportoare a centralei termice. Tânărul este acuzat că nu a acționat în niciun fel epntru a-i salva viața, astfel că victima a ajuns în cuptorul centralei termice și a decedat în urma combustiei.

Ultimele imagini cu victima au fost surprinse în august 2018 de camerele de supraveghere: este văzut intrând împreună cu un alt angajat, de 18 ani, în camera centralei, de unde, după o vreme, nu a mai ieşit decât tânărul.

Bărbatul, în vârstă de 61 de ani, fusese văzut ultima dată de către familie când a plecat către fabrica de prelucrare a lemnului din localitatea Coșbuc, unde trebuia să rămână până a doua zi, pentru a păzi fabrica.

În toiul nopţii, familia a primit un telefon straniu de la acesta în care a auzit cum se văieta, iar când l-au căutat la fabrică acesta nu a mai fost de găsit. Singura dovadă constă în imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale fabricii în noaptea respectivă.

Bărbatul de 61 de ani era paznic la fabrica austriacă de prelucrare a lemnului din localitatea Coșbuc.

Când a dispărut era în tura de noapte. Bănuiala că i s-a întâmplat ceva rău a apărut după ce şi-a sunat familia care a auzit în telefon cum se văita, apoi convorbirea s-a încheiat brusc.

Speriate, rudele au mers la fabrică, însă nu l-au mai găsit pe bărbat, aşa că au anunţat autorităţile.

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere din fabrică se observă cum bărbatul a intrat de mai multe ori în timpul nopţii în camera centralei împreună cu un tânăr de 18 ani, aflat în probe.

La un moment dat, doar tânărul a mai ieşit din încăpere, în fugă. Din acel moment despre bărbatul de 61 de ani nu s-a mai știut nimic. Poliţiştii au avut bănuiala că sărmanul a ars în centrala de uscat lemne. Temperatura din cuptoare atinge până la 1200 de grade Celsius.
.

Tânărul de 18 ani a fost reţinut, atunci, pentru 24 de ore, dar munca anchetatorilor a fost una extrem de dificilă: ca să aibă probe solide, au fost nevoiți să caute în cenuşa din centrală.

SPUNE-TI PAREREA