Lucian Moldovan, membru în Partidul Verde, a adresat o scrisoare deschisă profesorului Florin Ioan Bojor, fost candidat independent la Primăria Bistrița. Acesta a criticat, recent, decizia mai multor candidați de a lupta pentru primăria Bistrița, sugerând că doar o alianță cu PNL-ul are șanse de a „detrona“ administrația PSD. Lucian Moldovan militează pentru respectarea democrația și dreptul fiecărei organizații de a avea candidat propriu. Acesta a remarcat că, în urma presiunilor, USR a renunțat la propriul candidat, Călin Stan, și a decis să îl sprijine pe Ioan Turc (PNL).

„Scrisoare deschisă domnului profesor Florin Ioan Bojor

Domnule profesor, ne cunoaştem de vreo zece ani.Nu suntem prieteni,nu suntem amici. Amândoi suntem bistrițeni, amândoi conştientizăm faptul că oraşul în care trăim trebuie să facă un pas uriaş în față,iar şansa acestui salt poate fi concretizată în urma alegerilor din 27 septembrie.
Epoca PSD la conducerea municipiului s-a încheiat! Şi nu pentru că politicienii au decis asta, ci pentru că locuitorii oraşului s-au săturat. Nu pentru că grupările de tipul ONG-urilor vor asta, ci pentru că bistrițenilor le stă PSD în gât.
Obiectivul comun este aproape atins DACĂ ascultăm vocea electoratului şi îi simțim pulsul.
Avem în campanie câțiva actori politici cunoscuți şi câțiva mai puțin cunoscuți.Oameni care au făcut politică şi oameni noi,mai puțin versați. Observați, vă rog, că nu fac raportarea la CIOLAN. Fiecare dintre ei are plusuri, la fel minusuri.
Asta nu înseamnă că trebuie descalificați şi îngropați! Ba,dimpotrivă!
Domnule profesor, ați scris şi ați vorbit în numele societății civile. Ați potrivit cuvintele în fraze,dar ați călcat cu bună ştiință peste PRINCIPIILE DEMOCRAŢIEI!Ați scris mult, ați vorbit la fel de mult şi,în opinia mea, în defavoarea dumneavoastră.
Dați-mi voie să vă admir şi să vă respect militantismul, dar să nu iau de bune intențiile dumneavoastră. Oare greşesc când afirm că ceva nu este “curat” dincolo de cuvinte?
Aş vrea să cred că independența dumneavoastră nu s-a sfârşit odată cu candidatura din urmă cu câțiva ani. Sunt sigur de faptul că domnul Ioan Turc va şti să îşi maximizeze şansele pentru fotoliul de primar şi prin metode oneste, elegante, de factură liberală, nu doar prin cele subversive, mediocre, prin interpuşi şi/sau “trompete”.
Deocamdată, ați reuşit să-l asasinați pe dl.Stan, fostul candidat al USR. Ați încercat cu dl. Ciobănică, dar n-a funcționat. V-aş ruga să vă opriți şi să respectăm democrația împreună!“, a transmis Lucian Moldovan.

SPUNE-TI PAREREA