Via Transilvanica este în continuă evoluție și cuprinde, zilnic, din ce în ce mai multe povești și drumuri bătute de oameni frumoși, în căutarea naturii, libertății și aerului curat, departe de huruitul mașinilor dis de dimineață, rupți de cozi și trafic, făcând uitată grija zilei de mâine.

Astfel, cei de la Via Transilvanica fac publică o poveste aparte, a câtorva călăreți ce s-au gândit să viziteze drumurile întortocheate, dar frumoase, ale la Putna până la Tășuleasa.

„Ghidul drumețului pe Via Transilvanica” este o carte în continuă creștere. Cu cât este mai bătut drumul, cu atât mai mult feedback primim de la drumeți și cu atât mai multe completări putem aduce acesteia, servind ca o călăuză sau un sfătuitor pe al nostru drum.

Mare bucurie a fost ziua de ieri când la Tășuleasa Social au ajuns 6 călăreți cu 6 cai frumoși, oameni care au parcurs traseul de la Putna până la Tășuleasa și vor continua până la final de județ Bistrița-Năsăud.

Este un lucru foarte important faptul că acest grup numit „Bucovina Horse Trecking”, format din următorii oameni și ai lor cai: Dana și Mușa din Vâlcea, Vlad și Sasha din Suceava, Bogdan și Johnny din Bacău, Titel și Novac din Vâlcea, Remus și Jumper din Suceava și Nelu și Omar din Bacău, a fost primul grup care a parcurs trasee din Via Transilvanica pe cai.
În Ghidul drumețului, Via Transilvanica este descris ca un traseu ce poate fi făcut pe jos, cu bicicleta și călare, iar acum va fi posibil să adăugăm capitolul „VT călare” mulțumită grupului de călăreți care l-au încercat.
„Bucovina Horse Trecking” este încântat de acest traseu și promite că îl va parcurge în totalitate călare, iar oamenii grupului sunt bucuroși să dea sfaturi pentru orice alt călăreț care dorește să pornească la drum.

Luându-și rămas bun, și făcând o ieșire „ca-n filme”, călăreții noștri vor merge mai departe cu promisiunile făcute că își vor împărți toată experiența pe Via Transilvanica cu noi toți, aducându-și aportul la secțiunea din ghid dedicată acestui sport elegant și acestei relații frumoase dintre oameni și cai.”, au scris pe pagina de Facebook oficialii Via Transilvanica.

SPUNE-TI PAREREA