Purtarea măștii pe teritoriul județului Bistrița-Năsăud în spațiile publice a devenit o obligație. De la măsură sunt scutite persoanele cu vârsta mai mică de 5 ani și cele care prestează activități solicitante, în căldură sau umiditate ridicată. Aceste măsuri au fost adoptate de Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Trebuie să se poarte mască în următoarele locuri:  pieţe, târguri, oboare (pieţe agroalimentare, târguri de produse tradiţionale, târguri de maşini, vânzare de produse în aer liber şi alte asemenea), precum şi în zonele de îmbarcare şi aşteptare (staţii de autobuz, de autocar, peroane din gări şi autogări, platforme industriale.

De asemenea, comitetele locale pentru situaţii de urgenţă asigură implementarea prevederilor noii hotărâri şi, împreună cu administratorii/proprietarii spaţiilor publice deschise, au obligaţia de a afişa la loc vizibil informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile respective, transmit cei de la Instituția Prefectului.

SPUNE-TI PAREREA