Stelian Dolha, care s-a retras din PNL, acum aproximativ 8 luni, pentru a ocupa funcția de prefect, revine în partid pentru a candida, de data aceasta, la președinția Consiliului Județean. Stelian Dolha a făcut anunțul oficial astăzi în cadrul unei conferințe de presă. El nu a demisionat din funcția de prefect, procedură care ar fi necesitat cel puțin 30 de zile pentru a intra în vigoare, ci a cerut să fie eliberat din funcție. Atribuțiile sale urmează să fie preluate de către subprefectul Eugen Curteanu, dar încă nu se știe dacă acesta va fi prefect sau doar subprefect cu atribuțiid e prefect.

„Este ultima mea conferință în calitate de prefect. Știți foarte bine că am fost desemnat ca propunere de candidat pentru președinția Consiliului Județean, din partea Partidului Național Liberal. Puteam să o mai întind, să mă duc până în data de 18, așa cum foarte mulți m-au sfătuit… Alegerile locale din 27 septembrie nu o să le organzie eu în calitate de prefect. În alegerile din 27 deptembrie, o să fiu candidat la funcția de președinte al Consilului Județean și cred că lucrurile trebuie separate de la începtu, așa este corect.
Totuși, ce se întâmplă cu această instituție după ce plec? Și vă spun că plec liniștit, plec împăcat, pentru că instituția este așezată acum pe un făgaș normal. Cu alte cuvinte, oamenii știu foarte bine ce au de făcut în această instituție. Comitetul Județean pentru Situașii de Urgență nu mai este în situațiile pe care le-am avut la începutul pandemiei, când lucrurile se schimbau de la oră la alta. Era atâta nesiguranță pentru că era o situație nouă. Eugen Curteanu este cel care va prelua frâiele acestei insituții, pentru că am cerut eliberarea mea din funcția de prefect al județului și o să fie o Hotărâre de Guvern în urma căreia o să fiu eliberat din această funcție. Premierul mi-a spus «ești primul care cere să fie eliberat din funcție, asta nu se prea practică, toată lumea cere funcții». Dar acestea sunt procedurile, trebuie să fiu aproape de echipă, aproape de partid“, a declarat Stelian Dolha în cadrul conferinței de presă.

 

8 COMENTARII

  1. Județului Bistrița-Năsăud are nevoie de o schimbare după ce două mandate a fost condus de chelnerul Radu Moldovan, căruia asemenea oamenilor fără multă scoală i s-a urcat democratia la cap si a devenit baron local, considerând acum că judetul este propria lui mosie. Desi nu-l duce capul, chelnerul Răducu ia decizii după bunul său plac. El nu-i in stare să administreze si să solutioneze unitar problemele cu care se confruntă localitătile de pe intregul teritoriu administrativ. El s-a concentrat numai pe asfaltarea drumurilor neglijând complet celelalte probleme cu care se confruntă judetul. Spre exemplu, locuitorii satelor de pe câmpie precum Ocnita, Archiud, Budurleni, Orosfaia, Comlod si Milas sunt rezolvati că nu au apă curentă si au amenintat cu trecerea la judetul MURES. Un alt exemplu de incompetență sau chiar prostie este decizia lui Răducu de a construi încă o sală de sport la Unirea în conditiile in care orasul Bistrita nu are o sală de festivităti adecvată pentru un oras resedință de județ. Din moment ce ai o sală polivalentă de ce să mai faci una când cu acei bani ai fi putut să faci un bazin olimpic acoperit sau chiar un patinoar artificial acoperit pentru diversificarea competitiilor sportive găzduite la Bistrița. Si exemplele ar putea continua. Recent, Consiliul Judetean a alocat in mod discretionar suma de 900.000 de lei clubului privat de fotbal Gloria Bistrița. In schimb nu a făcut nimic pentru crearea infrastructurii învătământului superior prin construirea unui Campus Universitar modern la Bistrita. Asta înseamnă să ai la conducerea judetului indivizi lipsiti de educatie.
    Vezi: https://www.youtube.com/watch?v=MLutG84S4Yk

  2. Ura bine că a demisionat am scăpat de o panaramă !!!!!
    I am happy again !!!!!
    Este mă !!!!!!!
    Dolha a văzut că nu poate și sa cerut singur afară!

  3. Am o părere foarte bună bine că a Demisionat că nu este bun de nimic numai dă din gură ca o țață degeaba că minte ioc.

  4. DEMISIA, Superveste bistrițenii au scăpat de un gurist incompetent oricum de ales nu îl alege nimeni, sa făcut de râs și acum 4 ani când a candidat la primăria Bistrița unde a pierdut jenant fiindcă Bistrițenii sau prins că doar dă din gură dar în capul lui poți testa vidul cosmic.
    Numai boacăne a făcut, economia județului sa dus în cap iar la gestinoarea situației de covid este o jale imensă suntem printre județele fruntașe pe țară la cazuri raportat la numărul de locuitori.
    El a văzut că nu poate și sa cerut singur afarăm că de măcar atâta este conștient și el că el este doar un gurist care dă din mâini ca moară sticată.

SPUNE-TI PAREREA