Iubitorii de biciclete din Beclean, vor avea de acum propriile „poteci”, pe care să străbată orașul în siguranță! Cei 15 km de piste pentru biciclete, fac legătura între aproape toate cartierele Becleanului. În acest fel, becleniștii se pot bucura de o alternativă mai sigură de deplasare în oraș și în același timp favorabilă mediului înconjurător.

Acum trei ani de zile subliniam că aceste piste de biciclete din centrul orașului sunt doar “începutul” și locul de unde vor porni alți 15 km de piste de biciclete care vor cuprinde tot Becleanul! Cu siguranță atunci puțini credeau că este posibil așa ceva, iată că astăzi se poate vedea: Nu ne oprim aici! Continuăm munca!, aflăm dintr-o postare de pe pagina oficială de facebook a primarului din Beclean, Nicolae Moldovan.

Totalul pistelor de biciclete care sunt construite prin intermediul celor două proiecte de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD 1 și PMUD 2), în valoare totală de câte 5 milioane de euro fiecare, finanțate cu fonduri UE.

Proiectul de bază, intitulat ”Drumul Gării din Beclean” va introduce transportul urban de călători în oraș, cuprinzând microbuze eco electrice pentru transportul urban, stații de încărcare electrice, amenajarea stațiilor aferente, biciclete tot electrice, închiriabile, dar și un circuit de piste pentru biciclete.

SPUNE-TI PAREREA