Doar 3500 de persoane pot fi prezente, simultan, în interiorul parcului balnear de la Băile Figa. Măsura a fost adoptat recent de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, împreună cu administraţia locală a oraşului Beclean şi cu Administraţia Parcului Balnear Băile Figa.

Decizia este una preventivă, în contextul măsurilor specifice adoptate la nivel național, județean și local în vederea limitării efectelor și răspândirii virusului Sars-Cov 2

Consiliul Local al oraşului Beclean va decide și majorarea taxei de intrare la Băile Figa pentru zilele de sâmbătă şi duminică, de la 15 lei/persoană la 30 de lei/persoană. Pentru restul săptămânii tariful va rămâne neneschimbat, respectiv 15 lei/persoană. Restul tarifelor şi preţurilor din interiorul parcului Balnear Băile Figa vor rămâne nemodificate.
Modifiarea taxei de intrare este menită să încurajeze o distribuire cât mai echilibrată a turiştilor în toate zilele săptămânii şi va ajuta la evitarea depășirii limitei de 3.500 de persoane, mai ales în zilele de weekend (sâmbăta şi duminică).

SPUNE-TI PAREREA