Preşedintele României Klaus Iohannis, revine în cadrul unei conferințe de presă, în urma întâlnirii cu membrii guvernului, asupra redeschiderii anului școlar 2020-2021.

Președintele a discutat la Palatul Cotroceni, în cadrul unei şedinţe pe tema educaţiei. Printre cei prezenți, au fost Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Viceprim-ministrul Raluca Turcan, Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

În urma hotărârilor,  în data de 14 septembrie va începe noul an şcolar preuniversitar pentru majoritatea elevilor. Se va merge la școală. În contextul pandemiei actuale, s-au elaborate trei scnearii în funcţie de numărul de bolnavi din localitate. Acestea nu se vor aplica doar în cazul școlilor.

Scenariul ,,verde”, presupune că în localitatea respectivă este mai puțin de o persoană în medie detectată pozitiv, în ultimele 14 zile.

Cel de al doilea scenariu, cel ,,galben”. În cazul în care în localitate sunt confirmate mai mult de trei bolnavi zilnic, în ultimele 14 zile, se va încadra în scenariul ,,rosu”.

Tot ce ține de modalitatea în care va funcţiona fiecare unitate şcolară va fi decis local. Decizia se descentralizează, în funcție de situația de la momentul respectiv. Comandamentul Judeţean pentru Situaţii Urgenţă va lua decizia pe scenariu. Aşa va fi o decizie corecttă pentru fiecare unitate.

Mai exact, scenariul galben însemană că grădiniţele şi primarul merg la şcoală, clasele VIII şi XII merge la şcoală, iar restul claselor, în funcţie de decizia şcolii, merg sau nu la şcoală. Învăţământul online e acceptat ca şi învăţământ normal. Se predă materie şi lucrurile merg maid eparte când nu se pot ţine cursuri fizice.

Decizia se ia pentru fiecare şcoală în parte la nivel de judeţ, la propunerea şcolii, a ISJ şi împreună cu ceilalţi factori din comandamentul judeţean.

Întreaga declarație poate fi accesată mai jos:

 

SPUNE-TI PAREREA