Sursă foto: RFI România

Sistemul hibrid gândit de rectorul Universităţii Babeş-Bolyai combină varianta clasică acolo unde se poate, cu varianta online.

Dacă te-ai hotărât să studiezi la Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca şi ai vrea să știi cum va funcționa în contextul actual al pandemiei, Rectorul David David propune un scenariu mai aparte, pentru cei care își vor începe viaţa de studenţi.

După consultări cu reprezentanții comunității UBB (cadre didactice, cadre de cercetare, studenți, inclusiv personal administrativ), Consiliul de Administratie al UBB propune, pentru primul semestru al noului an universitar, un scenariu cu privire la începerea anului universitar 2020-2021, aflăm dintro postare pe pagina oficială de facebook a universității clujene.

Scenariul poate fi adaptat în funcție de reglementările locale și nationale, precum și de conditiile pandemiei în luna octombrie 2020 și va fi adoptat instituțional la sfârșitul lunii septembrie, trecerea dintr-un scenariu în altul dintre cele trei propuse fiind flexibilă.

Cu o comunitate academică de aproximativ 50.000 de oameni, cea mai mare din România, UBB este un ”oraș într-un oraș”. Scenariul academic propus este unul de lucru, pentru a păstra sănătatea comunității UBB și a orașului Cluj-Napoca, pentru a nu afecta major parcursul de viață al studenților UBB, sperând însă și să-l folosim creativ / inovativ pentru a iniția o nouă ”pedagogie universitară”, afirmă rectorul Universității Babeș-Bolyai, prof. univ. dr. Daniel David.

Propunerea UBB poate fi consultată accesând link-ul https://www.ubbcluj.ro/…/2020_07_30_HCA_10566_privind_Planu….

Declarația poate fi vizionată în video-ul de mai jos:

SPUNE-TI PAREREA