Prefectul Stelian Dolha e efctuat o vizită la compania RAAL pentru a discuta despre problema disponibilizării a sute de angajați, după cum anunțase compania săpămâna trecută. Conform informațiilor tranmise de către prefect, s-a găsit, ca alternativă, rduecerea timpului de lucru a angajaților.

De asemenea, meseriașii vor fi „bătuți în cuie“, deci nu se pune problema ca ei să fie disponibilizați. În urma discuțiilor, s-a luat în calcul soluția ca o parte din angajați să lucreze la jumătate din program.

„Personalul format din meseriași care corespund o să fie bătuți în cuie, restul vor fi împărțiți în două grupe – o saptămână la muncă, o săptămână acasă. 40% din personal rămâne angajat permanent, restul vor lucra jumătate din program. Aceasta este soluția pe care am găsit-o împreună cu Paul Ilieș, directorul general al marii companii bistrițene producătoare de sisteme de răcire și schimbătoare de căldură, RAAL.
Am fost îngrijorat de faptul că una din cele mai mari companii din județul nostru, furnizori pentru Continental, Porsche, Samsung, John Deer, Northvolt – o companie care lucrează cu Tesla și multe altele, a fost afectată economic de pandemia cauzată de coronavirus.
Forța de muncă pe care a creat-o RAAL nu este deloc neglijabilă, iar posibilitatea disponibilizării atâtor persoane a fost un șoc, drept pentru care am fost de îndată la RAAL pentru a discuta ce se poate regla din acest punct de vedere. Din fericire, Ministerul Muncii și Protecției Sociale a dispus o măsură prin care statul oferă o indemnizație de 75% din diferența dintre salariul initial și salariul de după modificarea programului de lucru. Este un colac de salvare pentru acești angajați, dar și pentru firme, pentru perioada asta, care sper eu că e una de tranziție spre o perspectivă mai bună, în care pandemia cauzată de CoVid-19 va fi o amintire”, declară prefectul Stelian Dolha.

1 COMENTARIU

  1. aceasta nu este o soulutie!!!!!!!!!!!!! aceasta este o campanie electorala!!!! solutie este cand poti sa ii areti unei firme legea si normele ei!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! ii spui legea si norma de care poate de a doua zi sa beneficieze!!!!! daca este doar un proiect de lege, nu este solutie,,…….. iar daca un angajtor depinde doar de vest , atunci solutii nu pot fi date decat fie prin ajutoare effective de sustinere a angajatorului pentru plata salariilor unor oameni care sa nu vina la munca, fie prin acordarea somajului intr-o valoare ceva mai mare, ca e penibila acum, si cand se redreseaza unitatea le dai niste compensatii ca ii reangajeaza. Punctual ptr fiecare domeniu de interes. Una este un restaurant sau magazine, si alta o fabrica ce lucreaza exclusive export. despre ce solutii vorbim?????????????? electoral sa dea bine!!!

SPUNE-TI PAREREA