PNL, USR și Plus și-au dat mâna în Bistrița-Năsăud, formând o alianță de dreapta cu ajutorul căreia să câștige alegerile locale în Bistrița-Năsăud. Alianța a fost parafată luni, 3 august 2020, de către cei trei lideri ai formațiunilor politice: Ioan Turc (PNL), Lorand Toth (USR), Lorand Sas (Plus).

Obiectivul comun este să câștige Primăria Bistrița, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, majorități în Cosniliul Local Bistrița și Consiliul Județean, dar și toate orașele din Bistrița-Năsăud (Beclean, Năsăud, Sângeorz-Băi).

„Obiectivul nostru este câștigarea alegerilor pentru Consiliul Județean, realizarea unei majorități PNL-USR-Plus în Consiliul Județean, câștigarea Primăriei Municipiului Bistrița, realizarea unei majorități la nivelul Consiliului Local al municipiului Bistrița, câștigarea orașelor și a unui număr cât mai mare de comune“, a declarat Ioan Turc, cu prilejul semnării alianței.

„Astăzi vom oferi o alternativă viabilă amdinistrației PSD re-brand-uită și vom oferi oameni integri și profesioniști în administrație. Alături de colegii de la Pus și de la PNL ne dorim să schimbăm fața acestui județ“, a spus și Lorand Toth (USR BN)

Pe lista acestor oameni „integri“ nu s-ar afla și Traian Ogâgău, primarul în funcție din Sângeorz-Băi care, cel puțin la nivel declarativ, și-a pierdut sprijinul partidului, având mai multe probleme de natură penală. Acest lucru a devenit cu atât mai important cu cât s-au alăturat luptei organizațiile USR-Plus, cele care au militat pentru ideea de „Fără penali în funcții publice“.

La semnarea alianței, Ioan Turc a decarat că PNL-ul nu îl susține pe Traian Ogâgău, dar că nu are candidat la Sângeorz-Băi, asta după ce, cu câteva minute în urmă, declarase că alianța vrea să câștige toate orașele din Bistrița-Năsăud.

Această declarație intră în contradicție și cu o afirmație a primarului Traian Ogâgău care, nu demult, declara într-un LIVE pe facebook că are susținerea PNL-ului.

Citește și:

Traian Ogâgău, susținut „pe din dos“ de Partidul Național Liberal. Care-i înțelegerea la Sângeorz Băi pentru primarul cu două dosare penale

2 COMENTARII

 1. Motto:
  „Un popor care votează corupți, impostori, hoți și trădători, nu este victimă, este complice.”
  (George Orwell)

  La 30 de ani de la revolutie si de la căderea comunismului, România este un stat nereformat, cu un sistem politico-administrativ excesiv centralizat. Aceasta este principala cauză a prelungirii stării de tranzitie de la socialism la capitalism, cu consecinte dezastroase pentru tară, in plan politic, economic, social si cultural. Hotia, coruptia si nepotismul sunt principalele racile ale clasei politice care frânează progresul, ne tin pe loc sau ne fac să regresăm. Aceste racile explică si faptul că România de astăzi nu este un stat de drept consolidat. Lucrul acesta a fost extrem de evident la inceputul lui 2017, odată cu venirea PSD la guvernare, manifestându-se prin atacul furibund la justitie, soldat cu schimbarea in doi ani a trei guverne, cu scopul de a salva de la condamnare clientela politică. Să nu uităm că la inceputul anului 2018, Codrin Ștefănescu, pe atunci secretarul general PSD, fiind întrebat de ce se permite celor cu probleme penale să facă parte din Guvern, acesta a dat un răspuns halucinant: „De ce? Pentru că putem”. Asta reflectă tupeul PSD-ist si o anumită mentalitate a celor care ajung la putere.
  De aceea, pentru a face progrese evidente, România are nevoie urgentă de 3 tipuri de reforme:
  -reforma constitutională si consolidarea statului de drept;
  -reforma administrativ-teritorială care să permită descentralizarea si autonomia locală;
  -reforma morală, prin educatie care să promoveze meritocratia in functii publice.
  Si mai e ceva. Escrocheriile PSD-iste prin care democratia fost pusă intre paranteze, a inceput in 2012 cu prevederea electorala nedemocratică de alegere a primarilor dintr-un singur tur, la care au pus botul si alte partide politice . A continuat apoi cu „ordonanta traseistilor” din anul 2014 care a scandalizat cancelariile lumii , prin care alesii locali puteau trece de la un partid la altul fără să-si piardă postul. Se vede clar inversunarea cu care s-a opus PSD-ul la modificarea legii electorale privind alegerea primarilor din doua tururi de scrutin, invocând recomandarile Comisiei de la Veneția, care spune că preferabil ar fi să nu se modifice legislația cu un an înainte pentru a proteja democrația. In fond, tocmai mentinerea masurii nedemocratice de alegere a primarilor dintr-un singur tur ameninta democratia.
  Apoi, până la alegerile parlamentare ar trebui modificată constitutia prin introducerea sintagmei „Fără Penali în funcții publice”, rezultată din actiunea cetățenească inițiată de USR, pentru care au fost strânse peste 1 milion de semnături.
  Numai asa hotia, coruptia si nepotismul pot fi, dacă nu stopate, cel putin diminuate la toate nivelurile.
  Vezi si: https://www.youtube.com/watch?v=MLutG84S4Yk

 2. DACA VETI VOTA NUME DE PARTID SI INTERESE POLITICE VETI FI ” COMPLICE ” LA CEEA CE SE INTAMPLA ASTAZI PESTE TOT ! Votati OAMENII , cu calificarile, experienta manageriala si competentza in adrministratia locala pe care acestia o au , daca vreti sa mearga bine treaba si lasati-i pe PLITRUCI ACOLO IN PARLAMENT , sa faca legi . Reformele administrative nu se pot face cu pacalici, incompetenti si corupti !

SPUNE-TI PAREREA