Organizația PNL Bistrița-Năsăud s-a aliat astăzi cu USR-PLus, pentru alegerile locale 2020, care vor avea loc, dacă nu se schimbă nimic, în data de 27 septembrie.

Dezideratul lor comun este să dea jos PSD-ul și au câteva obiective clare: să câștige Primăria Bistrița, Consiliul Județean, majorități în Consiliul Local și Consiliul Județean, câștigarea tuturor orașelor, dar și a cât mai multor comune.

Orice divergență de opinie și viziune dintre cele trei partide trece în plan secund în misiunea lor de a detrona PSD-ul.
Alianța a fost semnată azi de către liderii celor trei partide – Ioan Turc (PNL), Lorand Toth (USR) și Lorand Sas (+plus) – î cadrul unei conferințe de presă. USR și Plus vor susține candidații PNL la Primăria Bistrița și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

„Astăzi este ziua în care PNL și USR-Plus își dau mâna pentru a oferi județului și municipiului Bistrița o alternativă de dezvoltare bazată pe o administrare locală și județeană performantă. PSD a arătat tot ceea ce poate. Cu voia bistrițenilor, cu voia conjudețenilor, PSD trebuie să plece în opoziție. Alianța PNL-USR-PLus este răspunsul pe care noi îl dăm zecilor de mii de bistrițeni și conjudețeni, care, ptorivit tututor sondajelor de opinie, își doresc această formulă de solidaritate. Vom aduce municipiul și județul în elita națională. Obiectivul nostru este câștigarea alegerilor pentru Consiliul Județean, realizarea unei majorități PNL-USR-Plus în Consiliul Județean, câștigarea Primăriei Municipiului Bistrița, realizarea unei majorități la nivelul Consiliului Local al municipiului Bisrița, câștigarea orașelor și a unui număr cât mai mare de comune. Ne bazăm pe specialiștii din Partidul Național Liberal, din USR-Plus, dar ne bazăm și pe oamenii care, cu siguranță, vor veni în număr cât mai mare alături de noi“ ,a declarat Ioan Turc, liderul PNL BN.

„Astăzi este o zi foarte importantă pentru municipiul Bistrița și pentru județul Bistrița-Năsăud. Astăzi vom oferi o alternativă viabilă amdinistrației PSD re-brand-uită și vom oferi oameni integri și profesioniști în amdinistrație. Alături de colegii de la Pus și de la PNL ne dorim să schimbăm fața acestui județ“, de declarat Lorand Toth (USR BN)

„Astăzi trăim un moment istoric. Traversăm perioadă foarte dificilă pentru noi toți. Noi toți suntem la masă în fața unei table de șah, cu un adversar redutabil, pe numele lui Covid-19. Întreaga societate își dorește să traverseze această criză. De aceea clasa politică trebuie să iasă din logica ei, să intre într-o nouă logică, în care politicienii pot dialoga și pot negocia cele mai bune soluții penteu cetățenii pe care îi reprezintă. Proiectul nostru politic presupune identificarea precisă a interesului public și catalizarea politicienilor responsabili care pot răspunde acestui interes. Noi, cei din +plus, am făcut o promisiune fundamentală atunci când am intrat în politică și am venit alături de Dacian Cioloș: am promis că punem mai presus de interesele punctuale ale organizației, ale partiduluu, și de interesele candidaților, interseul electoratului și a bistrițenilor. Ne-am ținut de promisiune . Negocierile avute cu PNL vor fi parafate și avem un acord de susținere politică a candidatului PNL la Primăria Bistrița și la președinția Consiliului Județean. Astăzi este foarte important să dăm jos PSD-ul, să vedem primarii plecați de la Primăria Bistrița, de la primările din județ și de la președinția Consiliului Județean. Orice divergență de opinie sau viziune dintre noi a trecut în plan secund și dispariția PSD a devenid un deziderat pentru noi“, a spus și Lorand Sas, liderul +plus.

SPUNE-TI PAREREA