În fiecare zi, sunt verificate modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Forțele de ordine implicate, desfășoară acțiuni în zonele aglomerate și mijloace de transport pentru prevenirea și limitării răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud a raportat că, la activitățile desfășurate ieri, 2 august a.c., la acțiunile punctuale au fost implicați în sistem integrat 66 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului.

Au fost verificate 122 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, majoritatea fiind restaurante și terase și au fost legitimate peste 900 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 129 de autovehicule, dintre care 54 de mijloace de transport în comun.

În urma neregulilor constatate ieri, au fost aplicate 99 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 47.000 de lei, dintre care 18 pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 (3 dintre acestea, în valoare de 4000 de lei au fost aplicate operatorilor economici și restul de 15, în valoare de 2500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală). Totodată, au fost aplicate 3 sancțiuni în valoare de 10.000 de lei pentru nereguli de natură economică, restul fiind pentru abateri de altă natură și la regimul rutier.

Jandarmii raportează că ieri au aplicat 23 de sancțiuni, și anume 8 amenzi în valoare totală de 3.300 lei și 15 avertismente scrise, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, fiind verificateun număr de 68 de locații.

Duminică, 02 august a.c., a fost verificată respectarea măsurilor privind respectarea distanțării sociale la lăcașurile de cult din aria de competență.

De asemena, jandarmii montani au patrulat pe traseele frecventate de turiști pentru asigurarea informării și sprijinului acestora, fiind verificată, în același timp, respectarea măsurilor de prevenire a infectării cu noul Coronavirus, de către agenții economici și de către turiști. Inclusiv la Băile Figa sunt organizate permanent acțiuni punctuale de verificare a respectării măsurilor stabilite pentru starea de alertă.

SPUNE-TI PAREREA