Via Transilvanica se extinde și pe timp de pandemie, ajungând se această dată la Harghita, acolo unde a fost inaugurat un tronson de 124 kilometri. Tibi Ușeriu și gașca sa de oameni buni au fost găzduiți în biserica unitariană de la Dârjiu, un monument UNESCO.

„Încheiem luna iulie la Dârjiu, în județul Harghita, unde inaugurăm un tronson de 124 de kilometri. Suntem onorați să fim găzduiți în incinta bisericii fortificate unitariene din Dârjiu, monument al patrimoniului mondial UNESCO. De astăzi, drumeții vor veni în contact direct cu valorile culturale și diversitatea etnică din județul Harghita, între localitățile Praid și Dârjiu. Mulțumim din nou autorităților pentru sprijin pe parcursul amenajării traseului și pentru prezența la eveniment.

Vă reamintim că aplicația Via Transilvanica, dezvoltată de partenerul nostru Endava, este disponibilă gratuit în AppStore și PlayStore. De acum, o puteți uitliza și pentru tronsonul din județul Harghita. Cu ajutorul acesteia, veți putea străbate Via Transilvanica bucurându-vă de toate punctele de interes și obiectivele din zonă. Pe lângă biserica din Dârjiu, Via Transilvanica vă conduce și prin Ținutul Sării, prin cătune retrase și sate înstărite, reușind să surprindă esența Terrei Siculorum.

Ținem să le mulțumim partenerilor și sponosorilor noștri, Raiffeisen Bank Romania ca partener principal, RUF – Romanian United Fund ca partener și sponsor, Endava ca partener principal, Via Mariae ca partener pentru județul Harghita, Consiliul Județean Harghita și Primăria Dârjiu. Nu am fi ajuns aici fără sprijinul lor.”

SPUNE-TI PAREREA