Ghinda este cartierul bistrițean afectat de ploile din această vară, iar Ioan Turc a găsit câteva soluții pentru repararea stricăciunilor și, mai mult, măsuri pentru a evita astfel de probleme în viitor.

Nota de fundamentare pentru amenajarea Văii Ghinda, pe o lungime de 11 km, a fost avizată în cadrul Consiliului Tehnico-Economic al Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa și urmează să primească aprobarea Apelor Române.

„Ploile din această vară au dat multă bătaie de cap locuitorilor din cartierul bistrițean Ghinda. Pârâul cu același nume se umflă mereu cu precipitații, inundă gospodării, produce eroziuni active și alunecări de teren. Pe de altă parte, Primăria municipiului avea obligația de a realiza și aici un sistem de colectare a apelor pluviale, care adesea afectează proprietățile oamenilor.

Încă de acum câteva luni, am avut discuții despre acest curs de apă atât la nivelul Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistrița-Năsăud, cât și la nivelul Administrației Naționale “Apele Române”. Lucrurile se mișcă. Nota de fundamentare pentru amenajarea Văii Ghinda, pe o lungime de 11 km, a fost avizată în cadrul Consiliului Tehnico-Economic al Administrației Bazinale de Apă “Someș-Tisa” și urmează să primească aprobarea Administrației Naționale “Apele Române”.

Studiul de fezabilitate și proiectul tehnic vor cuprinde amenajarea completă a acestui pârâu. Personal, mă voi implica în continuare pentru ca lucrările să înceapă chiar de anul viitor. Aceasta este maniera în care voi aborda situațiile similare de pe întreg teritoriul municipiului Bistrița. Jumătățile de măsură nu țin loc de soluții!”, a declarat Ioan Turc pe pagina sa de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. După cele trei mandate catastrofale de primar ale tov. Creţu , lucrurile se îndreaptă către normalitate, cu conditia ca bistritenii să numai aleagă imbecili în administratie.
    Căci, cum altfel dacă nu imbecilitate poate fi considerată o afirmatie halucinantă a lui Creţu care sustinea că nici dacă s-ar aduna timp de 20 de ani bani din impozitele plătite de cei din Ghinda nu ar ajunge ca să li se facă un pod. Asta demonstrează că omul acesta nu a înteles niciodată rolul administratiei in dezvoltarea armonioasă a tuturor localitătilor componente ale unui oras sau comune. Si nu-i prima data cand Creţu debiteaza o asemenea idioţenie. Acum cativa ani le explica celor din Slătiniţa ca pentru introducerea apei potabile in localitatea lor, dacă investiţia respectivă s-ar face cu banii colectaţi din impozite şi taxe ar fi nevoie de vreo 50 de ani pentru a strange suma.
    Si cu toate astea, prostimea l-a votat de 3 ori ca primar pe un astfel de individ.

SPUNE-TI PAREREA