800 de persoane angajate la compania RAAL din Bistrița au primit vestea tristă că vor ajunge șomeri. 

Conducerea companiei a anunțat că, până la revenirea comenzilor la nivelul anterior crizei sanitare, firma RAAL SA va fi nevoită să concedieze o parte din personal. Valul de concedieri cilective ar urma să înceapă de luna viitoare. 

Prefectul județului, Stelian Dolha, a acuzat AJOFM de lipsă de reacție. 

„Este inadmisibilă lipsa de reacție a celor din conducerea AJOFM Bistrița-Năsăud față de o situație atât de gravă cum este notificarea unei mari companii că urmează disponibilizarea colectivă a 800 de oameni din județ. Nu s-au sinchisit să transmită situația autorităților județene, n-au informat Instituția Prefectului, deși erau obligați să o facă, n-au transmis nici măcar un capăt de informare, n-au dat un telefon, nimic. Au pus hârtiile la sertar și au așteptat să treacă timpul. E pur și simplu bătaie de joc. În privința aceasta lucrurile nu vor rămâne așa, i-am cerut ministrului Muncii, doamnei Violeta Alexandru să facă o monitorizare a managementului agenției din Bistrița-Năsăud și să fie luate măsuri.”, a ttansmus Stelian Dolha.

Prefectul a pris că va face cunoscută situația companiei la nivelul Ministerului Muncii și a Guvernului României.

„Pe de altă parte am avut o discuție astăzi, imediat ce am aflat despre această situație, cu conducerea RAAL. Au o problemă legată de comenzile externe și de blocajele temporare de pe piața internațională. O să am discuție cu ministrul Muncii și cu premierul României, Ludovic Orban, să vedem ce se poate face, legal, în situația dată, ținând cont de gravitatea situației și de faptul că este vorba de pierderea a sute de locuri de muncă”, a mai declarat Dolha. 

SPUNE-TI PAREREA